Categories: MilitarRusia si lumea

Atacuri cu arme occidentale asupra teritoriului Rusiei vor împinge lumea până la linia roșie

O serie de țări occidentale, în frunte cu Statele Unite, au permis Ucrainei să folosească arme străine pentru a lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei. Acordul s-a produs pe fondul planurilor lui Emmanuel Macron de a crea o coaliție în vederea trimiterii de instructori militari în Forțele Armate ale Ucrainei. Potrivit experților, aceste evenimente sunt interconectate și semnalează o nouă spirală a escaladării situației din regiune, relatează Vzgliad.

O schimbare bruscă a poziției politicienilor americani în această problemă a devenit posibilă după avansul activ al Forțelor Armate Ruse în regiunea Harkov, scrie Politico cu referire la un oficial american. În acest context, Pentagonul intenționează să pregătească recomandări pentru Forțele Armate ale Ucrainei cu privire la „obiectivele care pot fi atacate în Rusia”, scrie The New York Times.

Instructorii nu sunt trimiși întâmplător în Ucraina: armamentul străin este complex, iar deseori de folosirea lui nu se ocupă ucrainenii. Acum, când Macron a declarat că dorește să trimită specialiști, iar Statele Unite ”au eliberat mâinile” altor membri NATO, inamicul ucrainean poate încerca să-și intensifice atacurile.

„Biden nu renunță la încercarea de a-și salva propria reputație. Acțiunile lui imprudente au dezlănțuit o periculoasă aventură anti-rusă, ale cărei consecințe Washingtonul încă le culege. El continuă să contribuie la o creștere fără precedent a escaladării. Practic, aduce lumea până la linia roșie”, a spus senatorul rus Konstantin Dolgov.

Expertul militar Aleksandr Bartoș leagă noua rundă de escaladare cu așa-numita conferință de pace din Elveția. „Țările occidentale trebuie să arate că ele sunt încă unite în dorința lor de a ajuta Ucraina. Cât despre instructorii occidentali, aceștia se află deja în zona de conflict”, crede expertul.

„Este de remarcat faptul că, de fapt, fiecare stat își urmărește propriile obiective. Astfel, Biden încearcă să-și demonstreze în mod deliberat determinarea în speranța realegerii”, subliniază Bartoș.

„Și acești pași cu siguranță nu pot contribui la succesul armatei ucrainene. Acest lucru se înțelege atât la Kiev, cât și în Occident”, a subliniat el. Șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a declarat, de asemenea, că ultimele acțiuni ale Occidentului nu vor afecta cursul operațiunii speciale. Potrivit acestuia, dacă Statele Unite vor „să mărească gradul de escaladare”, se vor confrunta cu un răspuns sensibil asimetric din partea Moscovei.

Owner

View Comments

  • Linia roșie a fost depășită demult! Acum, lumea se află într-o zonă fierbinte. Nu știu dacă va mai fi o cale de întoarcere. indiferent dacă la conducerea Statelor Unite se află un democrat, un republican, un conservator sau un liberal, nu are nici o importanță. Factorii de decizie care trag sforile rămân aceiași, deoarece locurile din cabinet sunt întotdeauna ocupate de membrii Consiliului Relațiilor Externe (CFR). Președinții de la Casa Albă vin și pleacă, dar puterea și agenda de obiective a CFR rămân aceleași. George Wallace, de patru ori candidat prezidențial al democraților în anii '60 și '70 spunea: ,,Între republicani și democrați nu există nici cea mai măruntă diferență." Și avea dreptate! Politicile guvernamentale nu par niciodată să se modifice. În momentul de față Biden este preferatul lor pentru că este foarte ușor manevrabil, nu obiectează, doar execută și transmite ceea ce i se spune. Neascultătorii sunt asasinați precum Lincoln și Kennedy. Nimic nu se schimbă în politica Statelor Unite față de Rusia. Mereu va exista dorința americană de a dezmembra și controla Rusia. Cred că Rusia este îndreptățită și obligată să riposteze pe măsură!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

10 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

12 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

13 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

13 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

15 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.