Hot News
Presa: Rusia nu va fi invitată la evenimentele dedicate Debarcării din Normandia
31/05
Lavrov, despre reacția Moscovei la posibilă desfășurare de rachete americane cu rază medie și mai scurtă de acțiune
31/05

Lavrov: Pentru Rusia, avioane F-16 pentru Ucraina sunt ca un semnal al NATO în sfera nucleară

Foto: NIDS/NATO Multimedia Library/ URA.ru

NATO folosește avioane de vânătoare F-16 pentru misiunile nucleare comune ale Alianței. De aceea, trimiterea unor astfel de aparate în Ucraina va fi interpretată de Rusia ca un semnal al Alianței Nord-Atlantice, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de URA.ru.

„Mult timp, avioanele de vânătoare F-16 au fost principalul mijloc de livrare pentru așa-numitele misiuni nucleare comune ale NATO. De aceea, nu putem să nu privim trimiterea acestor sisteme în Ucraina ca o acțiune intenționată de semnalizare a NATO în sfera nucleară”, a spus Lavrov. Potrivit RIA Novosti, ministrul a precizat că Statele Unite și NATO vor să demonstreze Rusiei că sunt pregătite „literalmente pentru orice”.

Totuși, șeful diplomației ruse este de părere că furnizarea unor astfel de avioane de vânătoare nu va influența în nici un fel situația din zona operațiunii militare speciale. „Aceste aeronave vor fi distruse, ca și alte tipuri de arme livrate Ucrainei de țările NATO”, a spus Lavrov.

Oleg Soldatov

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite și NATO se chinuie să demonstreze Rusiei doar că ele există, adică se bagă în seamă. În schimb, Rusia este pregătită pentru ORICE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373