Hot News
WP: SUA, îngrijorare din cauza atacurilor armatei Ucrainei asupra sistemelor rusești de avertizare
30/05
Presa: Rusia nu va fi invitată la evenimentele dedicate Debarcării din Normandia
31/05

Aleksei Pușkov, despre declarația lui Sarkozy, care nu-și poate „imagina un război al țării lui Balzac împotriva țării lui Tolstoi”

Nicolas Sarkozy/ Foto: topwar

Senatorul rus, Aleksei Pușkov, șeful Comisiei pentru politica informațională din Consiliul Federației, a comentat declarația fostului președinte francez Nicolas Sarkozy privind posibila trimitere de militari francezi în Ucraina. Oficial, este vorba despre instructori militari, dar practica demonstrează că asemenea ”instructori” ajung deseori în tumultul evenimentelor, participând direct la operațiuni de luptă sau la planificare militară „pe teren”, scrie Topwar.

Potrivit lui Sarkozy, el nu-și poate „imagina un război între țara lui Balzac și țara lui Tolstoi”.

”Ne-am gândit oare la posibilele consecințe ale unui război (între Franța și Rusia)?”, a spus Sarkozy pentru cotidianul Le Figaro.

Comentând declarația fostului președinte francez, Pușkov a făcut trimitere la actualul președinte al Franței, Emmanuel Macron. Potrivit senatorului rus, dacă Sarkozy încă își permite să pună la îndoială oportunitatea trimiterii unui contingent militar francez în Ucraina și posibilitatea unui război între țara Balzac și țara Tolstoi”, cu Macron totul este mult mai simplu:

”Lui Macron îi este mult mai simplu: este foarte posibil ca el să nu-i fi citit pe nici unul dintre cei doi scriitori”.

Topwar menționează că Franța discută intens posibilitatea nu numai de a-și trimite contingentul în Ucraina, dar și de a permite regimului de la Kiev să tragă cu arme franceze în adâncul teritoriului Federației Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sub conducerea lui Macron, Franța nu mai este țara lui Balzac ci țara balamucului. Macron se crede un erou, dar nu este decât un personaj eșuat. Dar, ,,fiecare visează necunoscutul și imposibilul în felul său” – ca să-l citez pe francezul Victor Hugo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937247