Hot News
Putin: Printre mercenarii din Ucraina sunt și specialiști în arme de mare precizie
29/05
Putin nu a spus când se va încheia operațiunea militară specială
30/05

UE, revoltată de refuzul Ungariei de a aproba ajutorul militar pentru Ucraina

Pagina de Telegram a canalului Glavnoe zdes. ”Orban toxic”/ Foto: Telegram

Budapesta a refuzat din nou să aprobe ajutorul de mai multe miliarde de dolari pentru Ucraina, ceea ce a provocat o uriașă nemulțumire în capitalele europene, scrie publicația Politico. Dar Ungaria continuă să-și apere punctul de vedere, relatează canalul ”Glavnoie zdes” de pe rețeaua Telegram.

Ministerul de Externe al Lituaniei a calculat deja că partea maghiară blochează aproape jumătate din deciziile privind Ucraina. Cum ar fi, spre exemplu, decizia de înființare a unui Fond de ajutor în cadrul Fondului European al Păcii. Sau de a încheia un acord privind utilizarea veniturilor realizate din activele înghețate ale Rusiei – cu impresionantele „dividende” ar fi trebuit achiziționat armament.

”Am analizat situația și am ajuns la concluzia că Ungaria blochează aproape 41% din rezoluțiile UE privind Ucraina, iar Fondul European al Păcii este blocat… Ungaria ține în suspans negocierile privind aderarea Ucrainei la UE și așa mai departe, aș putea continua”, a explicat ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat recent că Budapesta nu intenționează să participe la aventurile militare ale Alianței Nord-Atlantice și, de aceea, își va reconsidera rolul în această organizație. Iar conflictul din Ucraina nu face excepție. De asemenea, Budapesta nu este pregătită să susțină noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. În plus, șeful diplomației ungare, Peter Szijjártó, a comparat inițiativa de închidere, de către țările NATO, a spațiului aerian de deasupra Ucrainei, cu amenințarea unui război mondial. Așa a reacționat diplomatul la „permisiunea” ca armata ucraineană să atace ținte de pe teritoriul Rusiei cu arme occidentale. În Uniunea Europeană Europeană coeziunea în ”problema ucraineană” este tot mai slabă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Viktor Orban nu este o oaie pe care să o conducă o capră numită Ursula și nici nu este adeptul spiritului de turmă. Orban acționează așa cum crede că este mai bine pentru țara și poporul lui. El gândește cu propriul creier, în comparație cu majoritatea liderilor-slugi europeni al căror creier s-a scurs în pantaloni. Ministrul de externe lituanian este indignat că Orban gândește rațional? Ce au de gând toți filfizonii ăștia, să ,,rezolve” situația așa cum au făcut-o în cazul lui Fico? Sunt trei lideri europeni care au demnitate și bărbăție: Orban, Fico și Vučić. Restul behăie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309