Hot News
Putin: Cine este puterea legitimă în Ucraina
29/05
Expert: BRICS va crea curând o alternativă la sistemul SWIFT
29/05

Putin: Soldații polonezi nu vor pleca din Ucraina dacă vor intra pe teritoriul ei

Foto: bloknot.ru

Militarii polonezi nu vor părăsi teritoriul Ucrainei dacă autoritățile Poloniei vor trimite un contingent în această țară, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o conferință de presă la Tașkent, relatează Vedomosti.

Potrivit spuselor sale, autoritățile Poloniei afirmă că sunt gata să trimită militari în Ucraina. Rusia interceptează dinspre partea ucraineană inclusiv convorbirilor militarilor care vorbesc în limba poloneză, mercenarii republicii aflându-se deja pe teritoriul ucrainean. În același timp, în cazul în care contingentele țărilor europene vor intra în Ucraina împreună cu polonezii, ele vor pleca, dar militarii polonezi vor rămâne, a precizat șeful statului.

„Vorbim despre un lucru evident, cel puțin pentru mine, așa este cu siguranță”, a subliniat Putin.

Pe 28 mai, președintele rus a avertizat că militarii occidentali de pe teritoriul Ucrainei se vor afla în zona de țintire a Forțelor Armate Ruse.

Putin a menționat că Rusia știe că pe teritoriul Ucraini se află mercenari, nu este nimic nou aici.

În aceeași zi, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că republica nu exclude posibilitatea de a-și trimite trupe în Ucraina.

Pe 26 mai, reprezentanții țărilor baltice și ai Poloniei au avertizat Germania că vor introduce trupe pe teritoriul Ucrainei dacă Rusia va înregistra succese notabile în linia întâi. Der Spiegel a subliniat că, în acest caz, NATO va deveni parte la conflict.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Au și polonezii #reziștii și trotinetiștii lor. Cap au, minte ce le mai trebuie? Polonezii au impresia că vor fi considerați eroi? Nu, vor fi considerați sinucigași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257