Hot News
Europa a intrat în luptă cu Asia pentru gazul rusesc
28/05
Alexander Rahr: De ce se tem balticii și polonezii
28/05

Peskov: NATO, direct implicată în conflictul din Ucraina

Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Alianța Nord-Atlantică (NATO) este direct implicată în conflictul din Ucraina și că amplifică gradul de escaladare, scrie Gazeta.ru.

Comentând vorbele Secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, care a îndemnat aliații din NATO să permită Ucrainei să atace ținte de pe teritoriul Rusiei cu arme occidentale, Peskov a spus: „NATO este implicată în acest conflict, direct implicată”.

„NATO amplifică gradul de escaladare, NATO uită de toate, jucându-se cu retorica militară, căzând într-un fel de extaz militar”, a subliniat el.

Potrivit secretarului de presă al președintelui, Rusia continuă operațiunea specială pentru a reteza toate amenințările.

Anterior, un grup de 13 congresmani americani au cerut Pentagonului să permită Ucrainei să folosească armele occidentale, ce i-au fost furnizate, pentru a ataca teritoriul Rusiei. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksandr Litvinenko, este de părere că acest lucru va ajuta la prevenirea unei ofensive a Forțelor Armate Ruse asupra orașului Harkov. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut aliaților să ridice interdicția, astfel încât Kievul să poată distruge depozitele de muniții și avioanele rusești.

Igor Riabov

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO, această armată mondială a Națiunilor Unite, de mult este implicată în conflictul din Ucraina. A fost și este implicată în toate conflictele și războaiele din lume. Toți secretarii generali ai NATO au fost și sunt membrii ai Clubului Bilderberg sau cel puțin ai Consiliului Relațiilor Externe sau ai Comisiei Trilaterale. Care este scopul acestor consilii, comisii sau cluburi se poate afla din cărțile publicate. Oricum, n-au nici o legătură cu securitatea, pacea, prevenirea și descurajarea războaielor și alte asemenea bla, bla-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373