Hot News
Peskov: NATO, direct implicată în conflictul din Ucraina
28/05
Dificultăți de traducere…
28/05

Alexander Rahr: De ce se tem balticii și polonezii

Foto: TASS

Statele baltice și Polonia s-au speriat că înaintarea Forțelor Armate ale Rusiei în Ucraina va duce la o deteriorare bruscă a propriei lor securități. Acesta este motivul pentru care ei declară că sunt gata să-și trimită trupele în zona operațiunii speciale, a declarat politologul german Alexander Rahr pentru ziarul Vzgliad.

”Poziția elitelor occidentale este că Rusia nu ar trebui în niciun caz să învingă Ucrainei, a spus analistul. În opinia lor, victoria Moscovei va sparge arhitectura europeană care a fost construită de Occident în Europa prin extinderea NATO și a UE în ultimii 30 de ani. În schimb, înfrângerea Moscovei ar putea întări arhitectura de securitate vest-europeană. Statele baltice și polonezii, la rândul lor, se tem că avansarea în continuare a armatei ruse în Ucraina va duce la o deteriorare bruscă a propriei securități”.

Politologul a subliniat că est-europenii fac un joc periculos. „Balticii și polonezii speră probabil că, în cazul unor ciocniri directe între armata rusă și trupele țărilor NATO, Statele Unite, ca putere nucleară, vor fi forțate să intre în conflictul armat”, a spus interlocutorul publicației mai sus menționate.

În opinia lui Rahr, toate acestea „complică serios adoptarea oricăror decizii de pace”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să se teamă și să-și păzească spatele dacă n-au nici un pic de respect față de Rusia. Frica te face să te gândești altfel la viitor. Dacă va exista viitor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958072