Hot News
Sky News: Rusia produce obuze de trei ori mai rapid și de patru ori mai ieftin decât SUA și țările UE
27/05
Putin s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor din industria de apărare: principalele declarații
27/05

Țările baltice au amenințat că vor trimite trupe în Ucraina dacă Rusia va sparge frontul

Foto. Global Look Press/ Vzgliad

Țările baltice și Polonia sunt gata să trimită trupe în Ucraina dacă Rusia va înregistra progrese semnificative în estul Ucrainei, a informat presa, relatează Vzgliad.

Astfel, potrivit publicației Der Spiegel, politicienii baltici au avertizat în acest sens Germania la conferința Lennart Meri de la Tallinn. Ei se tem că Occidentul nu ajută suficient de activ Kievul, ceea ce ar putea duce la o „deteriorare bruscă a situației”.

În articol se arată că, în acest caz, țările baltice și Polonia nu vor aștepta ca trupe ruse să fie desfășurate la granițele lor, ci vor trimite chiar ele trupe în Ucraina, ceea ce va însemna că NATO va deveni participant la război.

Se precizează că Rusia poate realiza un avans strategic în estul Ucrainei, deoarece „entuziasmul Occidentului de a ajuta Kievul s-a diminuat, oarecum”.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru un război cu Rusia și să ia măsuri pentru înarmare comună.

Daria Grigorenko

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Piticaniile baltice și Polonia ar fi bine să se calmeze singure. Asta dacă nu vor ca Putin să le trimită un calmant puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378