Hot News
MAE rus, despre refuzul țărilor de a participa la conferința privind Ucraina
27/05
Țările baltice au amenințat că vor trimite trupe în Ucraina dacă Rusia va sparge frontul
27/05

Sky News: Rusia produce obuze de trei ori mai rapid și de patru ori mai ieftin decât SUA și țările UE

Foto: Sky News

Întreprinderile rusești produc obuze de artilerie de trei ori mai repede decât Statele Unite și țările Uniunii Europene, au calculat experții firmei de consultanță Bain & Company, relatează Sky News.

Deși puterea combinată a economiilor aliaților occidentali ai Ucrainei o depășește semnificativ pe cea a Rusiei, ca viteză a producției de obuze, ele rămân mult în urma Federației Ruse, notează postul de televiziune.

Conform previziunilor Bain & Company, în 2024, Rusia va produce aproximativ 4,5 milioane de obuze de artilerie, în timp ce UE și SUA vor produce în total 1,3 milioane de obuze. În același timp, costul de producție a obuzelor rusești de 152 mm este de patru ori mai mic decât pentru cele occidentale de 155 mm.

Potrivit Sky News, militarii ucraineni spun că la fiecare obuz pe care-l trag, trupele ruse pot răspunde cu cinci. Într-un interviu acordat postului de televiziune, unul dintre luptători a anunțat că, în aceste condiții, militarii ucraineni au învățat să folosească mai puține obuze pentru a doborî ținta.

Totuși, unul dintre comandanții ucraineni care luptă în regiunea Harkov, unde trupele ruse sunt în ofensivă, a subliniat că trupele au nevoie de obuze livrate de aliații pccidentali. ”Trebuie să continuăm să le ținem piep, pentru ca fiecare metru de pământ pe care ei încearcă să-l ocupe să-i coste viața a sute de oameni”, a spus conlocutorul postului Sky TV.

Deocamdată însă, precizează Sky News, militarii ucraineni care învață să folosească lansatoare de grenade antitanc britanice, sunt obligați, potrivit spuselor lor, să simuleze trageri, pentru că trebuie să economisească obuze.

Militarii ucraineni au vorbit în repetate rânduri despre situația dificilă cu livrările de muniție, apărută, în special, din cauza faptului că legiulatorii americani nu au reușit aproape șase luni să aprobe finanțarea pachetului de ajutor pentru Ucraina. În plus, aliații europeni ai Ucrainei nu au reușit să-și îndeplinească obligațiile asumate de a furniza la timp muniție forțelor armate ucrainene.

La mijlocul lunii mai, Reuters a anunțat, citând militari ucraineni, că unitățile armatei ucrainene care țin apărare în regiunea Harkov au început să primească muniție donată de aliați.

(Preluat de la Meduza)

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski s-a dus în Spania la cerșit de armament. Ziarul El Pais a informat că Spania va livra Ucrainei 10 rachete antiaeriene Patriot și 19 tancuri germane Leopard second-hand, precum și arme fabricate în Spania. Acestea sunt parte a unui pachet de ajutor militard de 1,13 miliarde de euro anunțat în aprilie. Tancurile Leopard n-au șenile, turele sau sunt ruginite și Spania a vrut să scape de ele? La capitolul personal militar stau rău ucrainenii. Un maior al armatei ucrainene a declarat că militarilor le este frică să mai meargă în uniformă prin Kiev pentru a nu fi confundați cu recrutorii care mobilizează cu forța bărbații. Doi ucraineni au luat arma unui polițist de frontieră și au trecut granița în România. Ucrainenii nu mai vor să lupte, degeaba li se trimite armament. Iar despre producția de obuze de artilerie a intreprinderilor rusești, cred că ar trebui să-i spună cineva și lui Biden, dar așa, mai pe ocolite, să nu facă infarct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373