Hot News
Țările baltice au amenințat că vor trimite trupe în Ucraina dacă Rusia va sparge frontul
27/05
Matteo Salvini l-a îndemnat pe Stoltenberg să demisioneze
27/05

Putin s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor din industria de apărare: principalele declarații

Foto: Serviciul de presă a președintelui rus

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu șefi de întreprinderi ale complexului militar-industrial, relatează Vedomosti.

Șeful statului a menționat că majoritatea întreprinderilor ruse de apărare îndeplinesc la termen și calitativ comenzile Ministerului Apărării, iar la o serie de poziții chiar înainte de termen. Putin a subliniat că este necesar ca armata să fie aproviziontă într-un ritm mai alert cu armament și tehnică de luptă modernă și înalt tehnologizate. Dintre acestea, șeful statului a punctat importanța dronelor, a sistemelor de aviație și terestre, a mijloacelor de distrugere de înaltă precizie, a sistemelor de război electronic și contra-baterie, precum și a diferitelor tipuri de comunicații pentru control.

Putin a constatat că în ultimul an și jumătate-doi, volumul producției a crescut – din 2021, cifrele cresc constant.

„Creșterea a fost de peste 22 de ori la armamentul pentru rachete și artilerie și de 15 ori la echipamentele de război electronic și de recunoaștere. La muniție și mijloace de distrugere – de 14 ori. La autovehicule – de șapte ori, la mijloace de protecție blindată personale – de șase ori. La echipamente de aviație și aparate de zbor fără pilot – de patru ori, la armele pentru tancuri blindate – de aproape 3,5 ori”, a enumerat șeful statului date statistice.

Putin a atras atenția și asupra faptului că fiecare rublă din economia forțelor armate trebuie să funcționeze eficient. Toate fondurile nu trebuie doar cheltuite cum trebuie pentru nevoile forțelor armate, ci să se și integreze în economia țării, a explicat el. În plus, președintele a propus să fie folosite mai eficient resursele „industriei de apărare populare”, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta în continuare, de a crește și de a produce. Unele dintre cele mai eficiente modele trebuie puse în funcțiune rapid.

Președintele a subliniat că industria de apărare trebuie să fie întotdeauna „cu un pas înainte”, înaintea inamicului. În acest caz, victoria va fi garantată – de îndată ce întreprinderile sunt cu măcar cu o jumătate de pas în față, eficiența crește de câteva ori. În plus, Putin a subliniat că specialiștii din industria apărării sunt în permanent contact cu militarii, care participă la operațiunea specială.

Ecaterina Dorofeeva

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred cu tărie în victoria finală și măreția Rusiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937258