Categories: MilitarRusia si lumea

MAE rus, despre refuzul țărilor de a participa la conferința privind Ucraina

Rusia consideră refuzul mai multor țări de a participa la conferința din Elveția privind Ucraina drept un punct de vedere pragmatic despre o „platformă falsă”, a declarat Rodion Miroșnik, ambasador pentru misiuni speciale al MAE rus, aflat în vizită în Egipt, informează RIA Novosti.

„Considerăm că este o abordare pragmatică a lucrurilor, o interpretare adecvată a unei platforme absolut false, pe care ucrainenii încearcă să o promoveze, susținuți fiind de americani și britanici, care nu au nimic de-a face cu procesul de reglementare în sine”, a spus Miroșnik pe culoarele evenimentului, desfășurat sâmbătă, la Casa Rusiei din Cairo.

„Nu vedem care este rostul pentru care am participa la conferință. Înțelegem că acele propuneri, inclusiv așa-numita „formulă Zelenski”, nu duc nicăieri și nu au niciun motiv să devină baza vreunei dezbateri. Acest format nu are sens fără participarea celeilalte părți”, a menționat diplomatul.

Anterior, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Rusia îndeamnă partenerii din țările majorității mondiale să dea dovadă de vigilență și să se abțină de la participarea la conferința elvețiană privind Ucraina, pentru a nu se lăsa implicați în provocări anti-ruse. Vineri, administrația prezidențială braziliană a declarat pentru RIA Novosti că președintele Luiz Inacio Lula da Silva nu va merge, în iunie, la o conferință din Elveția. Biroul președintelui sud-african Cyril Ramaphosa a anunțat că nici el nu va lua parte la această conferință, pentru că trebuie să fie prezent la evenimentele postelectorale.

Elveția va organiza o conferință privind Ucraina în perioada 15-16 iunie, nu departe de orașul Lucerna. Rusia nu va participa. Secretarul de presă al Ambasadei Rusiei la Berna, Vladimir Hohlov, a declarat anterior că Elveția nu a trimis Rusiei invitație pentru participarea la summitul pentru Ucraina, iar Moscova nu va participa în niciun caz. El a adăugat că ideea unei conferințe de pace, puternic promovată de organizatori, este inacceptabilă pentru Federația Rusă, întrucât „este vorba despre o nouă variantă de promovare a unei „formule de pace” neviabile, care nu ține cont de interesele Rusiei.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a interzis prin lege astfel de tratative. Occidentul îndeamnă Rusia la negocieri, ignorând, în același timp, refuzul permanent de dialog al Kievului. Anterior, Kremlinul a declarat că în prezent nu mai există premise pentru ca situația din Ucraina să treacă pe o direcție pașnică, prioritatea absolută pentru Rusia fiind atingerea obiectivelor operațiunii speciale, posibilă acum doar prin mijloace militare. După cum a afirmat Kremlinul, situația din Ucraina poate evolua într-o direcție pașnică, cu condiția să se țină cont de situația de facto și de noile realități, toate cerințele Moscovei fiind bine cunoscute.

Owner

View Comments

  • Acest summit este o apă de ploaie. Se vor aduna să vorbească, dar fără a spune nimic. În schimb vor băga pe sub nas o măslină, o delicatesă,o băutură fină. Toți ,,importanții" se vor reuni într-un grup de oameni străini care, oricum, se simt străini și în țara lor. Pozele postate pe rețelele de socializare vor fi gândite să etaleze bogăție și fericire. Pe ei nu-i interesează realitatea, ci doar fericirea iluzorie, generată de aprecierea celorlalți. Așteaptă doar like-uri și urmăresc doar să-i fenteze pe cei din jur, să le fie recunoscute meritele pe care nu le au, să fie în rândul fericiților. Nu-i doare nici la bască de Ucraina și de Zelenski! Își vor bifa în agenda de lucru încă o activitate și se vor relaxa pe banii contribuabililor. Rusia nu trebuie să ia în seamă asemenea ,,conferință."

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.