Hot News
Sondaj VȚIOM: A crescut încrederea acordat de ruși lui Putin
25/05
Pentru prima dată, Rusia va asigura peste un sfert din exporturile mondiale de grâu
25/05

Antonov a îndemnat Statele Unite să nu mai încerce să prelungească agonia regimului de la Kiev

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Antonov: Statele Unite demonstrează că le lipsește dorința de a opri ostilitățile din Ucraina

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că autoritățile americane demonstrează o dată în plus că nu sunt interesate să pună capăt acțiunilor militare din Ucraina, îndemnând Washingtonul să nu mai încerce să „prelungească agonia regimului îmblânzit” de la Kiev, transmite RIA Novosti.

El a menționat că noul pachet de ajutor militar destinat Ucrainei a fost anunțat vineri la Washington, exact în ziua în care conducerea Rusiei a anunțat că este dispusă pentru negocieri.

„Semnalele venite de la autoritățile americane sunt cât se poate de clare: Washingtonul nu vrea pace în Europa. Face totul pentru a prelungi conflictul și pentru a spori numărul victimelor de ambele părți, rusă și ucraineană, inclusiv în rândul populației civile”, a declarat Antonov.

„În același timp, autoritățile de aici recunosc că nu intenționează „încă” să ceară regimului de la Kiev să accepte o reglementare pașnică. Prin mass-media dau de înțeles că s-a finalizat pregătirea piloților ucraineni pentru avianele F-16. Continuă să vorbească despre o presupusă apărare a democrației, deși liderul regimului criminal și-a pierdut legitimitatea. Fac aluzii că ar putea da undă verde pentru atacuri cu rachete în adâncul teritoriului rus”, a enumerat el.

Antonov a cerut părții americane „să recunoască situația ”de pe teren”, să nu mai încerce să prelungească agonia regimului îmblânzit și să renunțe la planurile iluzorii de a provoca Rusiei o înfrângere strategică”. El a adăugat că nimeni de la Washington nu se gândește la viitorul relațiilor ruso-americane, continuând să ”ardă” orice perspective în acest sens.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova nu a refuzat niciodată negocieri cu Ucraina și nu a interzis niciodată nimănui să le conducă. El a subliniat că negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina trebuie reluate și bazate pe bunul simț.

La câteva ore după această declarație, Secretarul de stat Antony Blinken a afirmat că SUA vor transfera 275 de milioane de dolari în contul noului „ajutor militar” destinat Kievului, care ar include rachetele pentru sistemul HIMARS și obuze de artilerie, arme antitanc, care vor fi trimise cât mai curând posibil, pachetul anterior fiind deja trimis în prima linie .

Moscova a afirmat în repetate rânduri că ajutorul militar occidental nu este de bun augur pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, în timp ce transporturile de arme devin ținte legitime pentru armata rusă. Potrivit ministrului de Externe Serghei Lavrov, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin antrenarea militarilor pe teritoriile Marii Britanii, Germaniei, Italiei și ale altor țări. Kremlinul a afirmat că pomparea Ucrainei cu arme din partea Occidentului nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De ce n-ar prelungi acest conflict, dacă el nu se desfășoară pe pământ american, în care mor militari și civili ucraineni, în care este distrusă infrastructura Ucrainei? Că este decizia guvernului american sau a elitelor care conduc această lume, în Ucraina, în Gaza și în alte locuri continuă să moară oameni. Pentru că există o putere superioară unui președinte american ales, o autoritate ,,morală” mai puternică decât a Papei, o putere invizibilă care controlează aparatul militar și sistemele de informații mondiale, sistemul bancar internațional și cel mai eficient sistem de propagandă din istorie. Această putere a cauzat în ultimii ani mai multe dezastre globale decât a făcut-o al Doilea Război Mondial. Președintele american execută ceea ce i se spune, iar acesta, la rândul lui, dă ordine altor marionete mai mici din Occident. Încă nu s-a hotărât încheierea acestui conflict pentru că încă unii profită imens de pe urma lui. Democrația este, în cel mai bun caz, o iluzie, iar în cazul cel mai rău, un preludiu la o dictatură care va deveni cunoscută ca Noua Ordine Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378