Hot News
Orban: Europa se pregătește pentru război cu Rusia
24/05
Corneliu Vlad: „Conferința de pace în Ucraina”, un forum inutil
25/05

Crimele de război comise de SUA în Berlin au devenit cunoscute publicului

Foto de arhivă/ dzen.ru

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a desecretizat documente de arhivă privind crimele de război comise în 1945, în Berlin, de soldații și ofițerii Statelor Unite, informează agenția TASS, citând Centrul pentru relații cu publicul al FSB.

Sursa citată precizează că respectivele crime au avut, în general, un caracter violent și deseori au fost însoțite de jafuri.

„Pe 21 octombrie a.c., doi germani – Friedrich Scholl, care locuia pe Schwerinstrasse 15, și Karl Krichek, care locuia pe Potsdamerstrasse 158 -, se îndreptau spre casă de la muncă. Doi soldați americani, care veneau de pe strada Potsdamer, s-au apropiat de ei și au cerut un foc. După care, fără nici un motiv, americanii au scos pistoalele, au tras câte un foc, astfel că Scholl a fost rănit în piept și Krichek în stomac”, se arată într-unul dintre documente.

Alt incident, spre exemplu, a avut loc la restaurantul ”Femina” din cartierul Berlin-Schöneberg, unde câteva zeci de soldați americani au năvălit înăuntru și i-au jefuit pe clienții localului.

În plus, în documentele de arhivă sunt consemnate cazuri de violență împotriva femeilor – pe lângă americani, în aceste incidente au fost implicați și soldați francezi.

Gazeta.ru amintește că, anterior, au apărut informații desecretizate despre sprijinul acordat Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN) de către Statele Unite și Marea Britanie. În documentul publicat se precizează că membrii OUN au fost întreținuți de britanici și americani și au îndeplinit instrucțiuni de a desfășura activități subversive împotriva URSS, în regiunile de vest ale Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum? Acei soldați americani și francezi, care aparțin unor popoare ,,civilizate” au fost în stare să comită crime și abuzuri împotriva civililor din Berlin? Nu se poate! Doar popoarele est-europene și slave sunt capabile de așa ceva, că doar sunt considerate barbare de ,,educații” acestei lumi. Dar despre crimele americanilor din Afganistan, din Vietnam, din Iugoslavia? Astea nici nu mai trebuie desecretizate, că le știe toată lumea. Ăștia sunt apărătorii democrației? ,,Când câinii de pază ai democrației se transformă în hiene, atunci avem o problemă!” – scria Octavian Paler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377