Hot News
Putin i-a dăruit regelui Bahrainului o „versiune alungită” a automobilului Aurus
24/05
Orban: Europa se pregătește pentru război cu Rusia
24/05

Bortnikov, despre scopul celor care au ordonat atacul terorist de la Crocus

Crocus City Hall, a două zi după atacul terorist/ Foto: gubdaily.ru

Unul dintre scopurile celor care au ordonat atacul terorist din Crocus este de a aduce prejudicii relațiilor dintre țările Comunității Statelor Independente, cu folosirea unor factori de natură religioasă și națională, a declarat directorul FSB, Aleksndr Bortnikov, la o reuniune a Consiliului șefilor organelor de securitate și serviciilor speciale din statele membre ale CSI, relatează RIA Novosti.

„Suntem convinși că unul dintre scopurile urmărite de cei care au ordonat acest atac terorist este de a aduce prejudicii relațiilor țărilor CSI folosind factori de natură religioasă și națională”, a spus Bortnikov „Oponenții noștri geopolitici speră să distrugă echilibrul interetnic și interconfesional unic care s-a dezvoltat pe parcursul lungii perioade de conviețuire a popoarelor noastre.”

În prezent, au fost reținute peste 20 de persoane implicate în atacul terorist, inclusiv autorii direcți și complicii acestora. S-a stabilit că pregătirea, finanțarea, atacul și evacuarea teroriștilor au fost coordonate prin internet de membri grupării Vilayat Khorasan (aparține aripii afgane a organizației teroriste IS, interzisă în Federația Rusă), a continuat el.

„Ancheta în cazul Crocus continuă, dar se poate afirma cu convingere că serviciul ucrainean de informații militare are o legătură directă cu atacul terorist”, a subliniat Bortnikov.

El a precizat, totodată, că neavând reale oporturnități de a-și atinge obiectivele pe câmpul de luptă, regimul de la Kiev a trecut la teroare totală. Sunt lansate inclusiv tiruri asupra civililor, sunt atacate obiective de infrastructură civiliă din regiunile ruse. În zonele noastre de frontieră au loc acțiuni de sabotaj, a menționat Bortnikov.

Tragedia din sala de concerte a Centrului Comercial Crocus City Hall, din orașul Krasnogorsk, lângă Moscova, a avut loc pe 22 martie. Răufăcătorii și-au descărcat mitralierele trăgând asupra spectatorilor veniți să asiste la concertul trupei rock „Picnic”, după care au incendiat sala de spectacole. În urma atacului terorist, au murit 145 de oameni, inclusiv cei decedați la spital în urma rănilor suferite.

Pe 25 martie, Tribunalul Basmannîi, din Moscova a arestat patru acuzați de executarea directă a atacului terorist: Dalerjon Mirzoev, Saidakram Raciabalizoda, Șamsidin Faridun și Muhammadsobir Faizov.

Ulterior, oamenii legii au reținut încă șapte inculpați în dosarul de atac terorist. Printre aceștia se numără trei complici care au transferat bani pentru cumpărarea de arme și vehicule pentru teroriști și, de asemenea, au recrutat complici și i-au finanțat pe executanți. 11 inculpați din dosar au fost luați în arest prin hotărâre judecătorească. Un alt al doisprezecelea suspect de implicare în organizarea atacului terorist ar fi fost arestat pe 27 aprilie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Spre dezamăgirea unora care cred că am evoluat, atacul terorist de la Crocus demonstrează că nu este vorba de o evoluție a omului ci de o involuție. Doar tehnologia a evoluat, spre folosul sau în detrimentul omenirii, dar oamenii se îndreaptă cu pași repezi spre Evul Mediu. Dacă neputința sau lipsa pregătirii nu-ți mai permite să lupți ca un adevărat militar pe câmpul de luptă și eșecul este vizibil, este inadmisibil să lupți împotriva civililor neînarmați. Asta se cheamă lașitate. Să angajezi niște teroriști pentru a ucide fără nici un sens, dă dovadă de o dezumanizare totală. Guvernul nazist de la Kiev a ajuns să poarte o luptă împotriva monumentelor istorice și a operelor de artă rusești, a bisericilor și a civililor nevinovați. Acestea se cheamă victorii? Jalnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937263