Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Slovaciei, Matúš Šutaj-Eštok, a declarat că anchetatorii verifică dacă individul care a atentat la viața premierului Slovaciei, Robert Fico, nu a acționat de unul singur, relatează Gazeta.ru.
„La două ore după incident, istoricul atentatorului de pe rețeaua de socializare Facebook a fost șters, dar nu de el și nici de soția lui”, a spus Matúš Šutaj-Eštok.
El a menționat că autoritățile de anchetă ale republicii verifică versiunea conform căreia cineva ar fi putut incita atacatorul să comită infracțiunea.
Încercarea de asasinare a premierului slovac a avut loc pe 15 mai. Politicianul stătea de vorbă cu susținătorii săi în stradă imediat după ședința de Cabinet. Cintula, în vârstă de 71 de ani, a tras cinci focuri de armă dintr-un pistol spre Fico și a fost reținut. Premierul a fost rănit la piept, coapsă și abdomen. A fost dus cu elicopterul la un spital din Bratislava. Mai târziu s-a aflat că premierului nu mai era în pericol.
Pe 18 mai, s-a anunțat că instanța penală specială din orașul Pezinok l-a trimis pe atentatorul într-un centru de arest preventiv.
Matvei Ignatiev
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Atentatorul a fost folosit ca o unealtă de mâini străine. Trebuie făcute verificări serviciilor de pază și protecție, iar mai departe se vor descoperi alte servicii străine care stau în spatele lor. Soția criminalului este o refugiată ucraineană. Încă de la începutul conflictului, în Ucraina este un du-te - vino al serviciilor de informații occidentale și americane, chiar cu statut militar. Fostul angajat al Direcției Generale de Securitate Externă din Franța, Vincent Crouzet, a explicat că ,,acțiunile acestor servicii sunt, prin natura lor, clandestine și, prin urmare, în afara dreptului războiului." Prezența lor e un secret? Poate secretul lui Polichinelle! Toate statele aliate au servicii secrete desfășurate în Ucraina. Robert Fico a deranjat prin poziția lui față de acest conflict și prin declarații. Au găsit un naiv care să le facă treaba. Nu m-ar mira să dea vina, din nou, pe Rusia.