Categories: Rusia si lumea

Atentat la viața lui Fico. În Slovacia, se verifică dacă atacatorul nu a acționat singur

Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Slovaciei, Matúš Šutaj-Eštok, a declarat că anchetatorii verifică dacă individul care a atentat la viața premierului Slovaciei, Robert Fico, nu a acționat de unul singur, relatează Gazeta.ru.

„La două ore după incident, istoricul atentatorului de pe rețeaua de socializare Facebook a fost șters, dar nu de el și nici de soția lui”, a spus Matúš Šutaj-Eštok.

El a menționat că autoritățile de anchetă ale republicii verifică versiunea conform căreia cineva ar fi putut incita atacatorul să comită infracțiunea.

Încercarea de asasinare a premierului slovac a avut loc pe 15 mai. Politicianul stătea de vorbă cu susținătorii săi în stradă imediat după ședința de Cabinet. Cintula, în vârstă de 71 de ani, a tras cinci focuri de armă dintr-un pistol spre Fico și a fost reținut. Premierul a fost rănit la piept, coapsă și abdomen. A fost dus cu elicopterul la un spital din Bratislava. Mai târziu s-a aflat că premierului nu mai era în pericol.

Pe 18 mai, s-a anunțat că instanța penală specială din orașul Pezinok l-a trimis pe atentatorul într-un centru de arest preventiv.

Matvei Ignatiev

Owner

View Comments

  • Atentatorul a fost folosit ca o unealtă de mâini străine. Trebuie făcute verificări serviciilor de pază și protecție, iar mai departe se vor descoperi alte servicii străine care stau în spatele lor. Soția criminalului este o refugiată ucraineană. Încă de la începutul conflictului, în Ucraina este un du-te - vino al serviciilor de informații occidentale și americane, chiar cu statut militar. Fostul angajat al Direcției Generale de Securitate Externă din Franța, Vincent Crouzet, a explicat că ,,acțiunile acestor servicii sunt, prin natura lor, clandestine și, prin urmare, în afara dreptului războiului." Prezența lor e un secret? Poate secretul lui Polichinelle! Toate statele aliate au servicii secrete desfășurate în Ucraina. Robert Fico a deranjat prin poziția lui față de acest conflict și prin declarații. Au găsit un naiv care să le facă treaba. Nu m-ar mira să dea vina, din nou, pe Rusia.

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

5 minute ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

37 de minute ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

2 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

2 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.