Categories: Militar

Putin: Rusia nu are planuri de cucerire a orașului Harkov

În momentul de față, Rusia nu are planuri de cucerire a orașului Harkov, a declarat președintele rus Vladimir Putin la conferința de presă organizată la încheierea vizitei de două zile efectuată în China, relatează Vedomosti, citând serviciul de presă al Kremlinului.

Șeful statului a legat operațiunea Forțelor Armate ale Rusiei pe direcția Harkov de crearea unei zone sanitare sigure ca răspuns la atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit spuselor sale, autoritățile ucrainene sunt de vină pentru operațiunea militarilor ruși, operațiune care este răspuns la atacurile asupra regiunilor Rusiei.

Pe 13 mai, șeful administrației militare a regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a relatat într-un interviu pentru Sky News, că linia contactului de luptă se mărește pe măsură ce armata rusă avansează pe câteva direcții.

Sinegubov spune că motivul pentru care armata Ucrainei este slăbită îl constituie întârziere noilor livrări militare din partea Occidentului. Din această cauză, armata ucraineană a trebuit să desfășoare o „operațiune defensivă” timp de aproape șase luni, a adăugat el.

Anterior, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că Forțele Armate ale Rusiei înregistrează succes tactic pe direcția Harkov, iar pentru partea ucraineană situația rămâne dificilă și se „schimbă dinamic”. Potrivit militarilor ucraineni, lupte se duc pentru orașul Volciansk. Statul Major al armatei ucrainene a declarat că este în derulare operațiunea de desfășurare a trupelor de rezervă, „pentru stabilizarea situației”.

În ultimul timp, trupele ruse au fost activate în regiunea Harkov. Pe 11 mai, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat luarea sub control a cinci localități din regiune: Borisovka, Ogurțovo, Pletenevka, Pîlnaia și Strelecea. În ziua următoare s-a anunțat că armata rusă a ocupat Gatișce, Krasnoe, Morohoveț și Oleinikovo, din regiunea Harkov.

Owner

View Comments

  • Rusia va trebui să aibă planuri de cucerire a orașului Harkov. Trebuie înlăturat regimul nazist de la Kiev și creată o zonă neutră, o zonă tampon față de țările membre NATO. Doar așa va reveni liniștea în această parte a lumii. N-ar fi rău să aveți în vedere și Odessa.

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

19 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.