Categories: MilitarRusia si lumea

Statul Major al armatei ruse: Câte arme occidentale a primit Ucraina din februarie 2022

Statul Major al Forțelor Armate Ruse: Ucraina a primit din Occident aproximativ 800 de tancuri și 270 de sisteme de rachete cu lansare multiplă de la începutul operațiunii militare speciale, relatează agenția URA.ru.

Începând din februarie 2022, țările NATO și aliații lor au trimis în Ucraina o cantitate semnificativă de tehnică de luptă, inclusiv aproximativ 800 de tancuri și 270 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, a scris șeful Direcției principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kostiukov, într-un articol pentru revista ”Voennaia mîsl” (Gândirea militară).

„Prioritară este livrarea de arme și tehnică de luptă către Forțele Armate ale Ucrainei. Din februarie 2022, aproximativ 800 de tancuri, peste 3 500 de vehicule de luptă blindate, aproximativ 1 500 de piese de artilerie au fost trimise Kievului”, a menționat Kostiukov.

Armata ucraineană a primit, de asemenea, 270 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, circa 250 de sisteme de rachete antiaeriene, 7 700 de sisteme de rachete antiaeriene, aproximativ 290 000 de arme antitanc și 130 de avioane și elicoptere.

În plus, militarii ucraineni au primit din Occident peste 30 000 de drone. Potrivit lui Kostiukov, pentru înarmarea forțelor militare ucrainene, țările Alianței au cheltuit peste 132 de miliarde de dolari, din care peste 63 de miliarde de dolari au venit din Statele Unite.

Mihail Artamonov

Owner

View Comments

  • Pot să trimită la nesfârșit pentru că majoritatea sunt depășite tehnic și nici nu sunt destui militari care să le folosească. Zelenski a promulgat azi legea care permite unor categorii de condamnați să se alăture armatei. Deficitul de personal nu poate fi acoperit cu recrutarea câtorva mii de condamnați. Când și cât timp vor fi instruiți? Sau îi trimite direct la moarte sigură? Poate că mulți dintre ei se vor preda rușilor, că nu sunt idioți să moară pentru Zelenski. Miercuri un alt ucrainean a murit când încerca să treacă ilegal frontiera spre România. Gărzile de frontieră ucrainene l-au împușcat în cap. De la începutul conflictului circa 30 de bărbați ucraineni au murit înecați când încercau să treacă râul Tisa către România sau au fost găsiți înghețați în Munții Maramureșului. Arme spre Ucraina se trimit, dar pentru cine?

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.