Hot News
Vladimir Putin și Xi Jinping au semnat documente privind cooperarea strategică
17/05
Statul Major al armatei ruse: Câte arme occidentale a primit Ucraina din februarie 2022
17/05

Economistul-șef al BERD: Occidenul a zbârcit grav în problema Rusiei

Turnul Spasskaia al Kremlinului și Catedrala Vasili Blajennîi din Piața Roșie, Moscova/ Foto: RIA Novosti

Economia Rusiei s-a dovedit mult mai rezistentă decât se aștepta Occidentul și continuă să crească în pofida sancțiunilor, arată prognoza Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, citată de Le Libre.

Economist șef al BERD, Beata Jarovcik/ Foto: ebrd.com

„Cred că a fost nerealist să credem că sancțiunile împotriva Rusiei vor duce la o profundă criză economică și financiară, așa cum mulți au sperat”, a subliniat economist șef al BERD, Beata Javorcik, citată în articolul publicației menționate mai sus, scrie RIA Novosti.

Astfel, conform datelor BERD, în 2023 economia Rusiei a crescut cu 3,6%, iar pentru acest an se estimează că PIB-ul țării va crește cu 2,5%, reia articolul datele statistice ale BERD.

După cum amintește RIA Novosti, Rusia a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii sancțiunilor pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să o intensifice. Moscova a subliniat că Occidentului îi lipsește curajul de a recunoaște că sancțiunile au eșuat. În țările occidentale s-au făcut nu o dată auzite păreri, potrivit cărora măsurile restrictive sunt ineficiente. Președintele Vladimir Putin a declarat anterior că politica de descurajare și de slăbire reprezintă o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au lovit serios întreaga economie mondială. Potrivit spuselor sale, principalul obiectiv al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Predicțiile occidentale cu privire la efectul anticipat al sancțiunilor asupra economiei rusești s-au dovedit dezastruoase. Tot așa cum predicțiile cu privire la capacitatea militară a Rusiei s-au dovedit greșite, ele reprezentând un eșec monumental al serviciilor de informații. Pachetele de represalii trasate de SUA și Occident nu au provocat pagube Rusiei, așa cum greșit au crezut, din contră. Aceste acțiuni prostești au fost dublate de administrația Biden prin tăierea accesului Rusiei la SWIFT. Ce greșeală! Sancțiunile au determinat Rusia să formeze noi alianțe economice cu China și cu alte state din sudul lumii. Astfel că s-a accelerat dezvoltarea unui sistem de plată alternativ, independent de dolarul american. Rusia nu a pierdut, a câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937263