Categories: Rusia si lumea

O activistă, despre încercările de a ascunde, în Italia, Piața Martirilor din Odessa

Wikipedia a schimbat titlul articolului despre masacrul din Odessa, iar Google nu permite utilizatorilor să găsească pe hărțile motorului de căutare adresa Pieței Martirilor din Odessa, care se află în orașul Ceriano Laghetto, regiunea Lombardia, în nordul Italiei, iar acest lucru arată atitudinea Occidentului față de tragedia din 2 mai 2014, a declarat pentru RIA Novosti, Olga Ignatieva, activistă a ”anti-maidanului” din Odessa, participantă la evenimentele de la Casa Sindicatelor.

„Autoritățile italiene recunosc (tragedia), dar la televizor, în presă nu se spune nimic. Mai mult, știm că Wikipedia a schimbat titlul articolului. Înainte s-a numit, în italiană, Strage (masacrul), acum e „incendiu”, Incendio,” – a relatat Ignatieva, care, la data evenimentelor, avea 10 ani și a reușit să iasă din clădire când naționaliștii ucraineni au năvălit în interior. În 2015, ea a primit azil în Italia ca persoană persecutată în Ucraina pe motive politice.

Potrivit spuselor sale, la sfârșitul lunii aprilie activiștii au organizat un eveniment comemorativ în orașul Ceriano Laghetto din provincia Monza e Brianza. Primarul localității a denumit, la sfârșitul anului 2014, o mică piață Piața Martirilor din Odessa în memoria victimelor naziștilor din timpul Marelui Război de Apărare a Patriei, precum și a celor uciși în tragedia din ziua de 2 mai. În 2015, acolo a fost ridicat un monument, a adăugat ea.

„Iar Google nu permite găsirea pe hărți a adresei acelei piețe sau a monumentului când vrem să anunțăm locul de desfășurare a evenimentului. Pentru Google, ele nu există, chiar dacă au fost denumite oficial, acolo există o tăbliță și un document privind redenumirea. Iată atitudinea întregului Occident față de tragedie”, a concluzionat Ignatieva.

După lovitura de stat din Ucraina, din 2014, activiștii anti-Maidan au montat o tabără de corturi pe Câmpul Kulikovo din Odessa în semn de protest. În după-amiaza zilei de 2 mai, în zona Pieței Greciei, au început ciocniri între activiștii „anti-Maidan”, de o parte, și microbiștii ”ultrași” din Harkov și Odesa, precum și participanții „Euromaidan”, pe de altă parte. Încăierarea s-a încheiat cu distrugerea orașelului de corturi, după care susținătorii loviturii de stat și naționaliștii au incendiat Casa Sindicatelor, în care se refugiaseră reprezentanți ai „anti-Maidanului”. În acea zi au murit 48 de persoane, peste 250 au fost rănite. Ignatieva însăși crede însă că numărul victimelor masacrului este undeva între 130 și 200 de oameni. Potrivit spuselor sale, cruzimea de care au dat dovadă naționaliștii veniți i-a șocat chiar și pe activiștii Euromaidanului din Odessa.

Owner

View Comments

  • Atât le-a mai rămas: să lupte cu monumentele, cu literatura și cultura rusă, cu presa rusă. Astea sunt ,,victoriile" lor. Miercuri, statele membre UE s-au hotărât să sancționeze patru media rusești acuzate că difuzează propagandă pro-Kremlin. Pe bune? Dacă e presă rusă, cui ar trebui să facă propagandă, Washingtonului, Kievului sau unei insule din Pacific? Ăștia nu-și dau seama cât sunt de penibili, ca să nu zic proști? Dacă presa rusă dorește să informeze lumea, arătând și punctul ei de vedere, asta se cheamă propagandă? Unde e libertatea presei, dreptul de a te exprima liber? Sau e valabil doar presei mincinoase occidentale, care induce în eroare milioane de oameni? Asta a lor este propagandă și e o propagandă periculoasă. Patru media rusești au fost adăugate pe lista de sancțiuni: Vocea Europei, Ria Novosti, Isvestia și Rossiiskaia Gazeta. Sancțiunile vor include, de asemenea, ,, interzicerea finanțării de către Rusia a mass-media, ONG-urilor și partidelor politice din UE", a declarat comisarul european pentru valori și transparență, Vera Jourova. O adunătură de derbedei din UE interzice lumii să afle și alte puncte de vedere, nu doar cele impuse de americani. Este o lume plină de imbecili cocoțați în tot felul de uniuni, alianțe și organizații și care hotărăște ce se poate citi, ce se poate mânca, ce se poate vorbi și scrie, pe cine ai voie să iubești și pe cine trebuie să urăști. Și parcă turma acestor cretini e tot mai mare...

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.