Categories: ReligieRusia de azi

Despre latura necunoscută a vieții noului ministru rus al Apărării

În satul Pucikovo, din Troițk, de lângă Moscova, fostul prim-viceprim-ministru și noul ministru al Apărării al Rusiei, Andrei Belousov, este cunoscut de mult. De peste 17 ani el se îngrijește de Biserica Icoanei ”Kazanskaia” a Maicii Domnului, ridicată în 1804. În vremurile sovietice, această biserică a fost, practic, distrusă, dar locuitorii satului, precum și starețul lăcașului de cult, protopopul Leonid Țarevski, au readus-o literalmente la viață din ruine.

Corespondentul special al ziarului ”Komsomolskaia pravda” a reușit, înainte de slujbă, să schimbe cu starețul câteva vorbe, în timp ce acesta căuta un loc pentru a planta un stejar în grădină, lângă capelă.

Pe rețelele de socializare a apărut o fotografie unde sunteți alături de Andrei Belousov. Mai mult, Andrei Removici este în veșminte bisericești. A slujit în această biserică? Poate a participarea la reconstrucția ei?

– Da, într-adevăr, în această capelă l-am botezat, în 2007, pe Andrei Removici. Iar în această biserică el a slujit ca băiat de altar. Chiar așa. Dar biserica am refăcut-o încă din anii ’90.

Școala Ortodoxă din Troițk/ Foto: kp.ru

Cum v-ați cunoscut?

– În 1996, fiind într-o deplasare pe Insulele Solovețkie (la Marea Albă – n.r.) l-am botezat pe fratele lui, Dmitri Belousov. Iar mai târziu el l-a adus în biserică și pe Andrei. În 2010, Andrei Removici a ajutat foarte mult parohia noastră, a vorbit cu președintele și la Vneșekonombank, care a alocat jumătate din fondurile necesare construirii Școlii Ortodoxe din Troițk. A fost ridicată în 2013, lângă biserică. Astăzi aici învață 340 de copii.

În ultimii ani, Belousov a ajutat cu ceva?

– Mai târziu, prin Agenția pentru Inițiative Strategice, Andrei Removici ne-a ajutat să deschidem „Casa Oamenilor Speciali” (unul dintre cele patru locuri din Rusia unde se țin cursuri cu adulți cu autism) și Casa Surdo-Orbilor, unde îi învățăm să lucreze la calculator.

Interesant este că în biserica în sine sunt niște icoane mari, realizate în relief ce permit nevăzătorilor să ”vadă” chipurile sfinților. Printre icoane este una donată personal bisericii de enoriașul Andrei Belousov. Este imediat la dreapta intrării. Îl înfățișează pe Sfântul Andrei Cel Întâi Chemat.

– Reiese că întâlnirea cu Andrei Belousov a fost întâmplătoare?

– Totul, după voia Domnului, eu cred că a fost o minune, a răspuns părintele Leonid.

În biserică sunt o grămadă de minuni: Icoana Maicii Domnului din Kazan a aruncat mir, iar recent au început să vorbească trei persoane cu autism, de la care nimeni nu mai auzise niciun cuvânt până acum.

Lângă biserică, enoriașii citesc rugăciuni pentru salvarea soldaților ruși și țes plase de camuflaj de protecție. Ei cred că rugăciunile îi vor proteja pe luptători.

Și pentru că veni vorba, în capela în care a fost botezat noul ministru rus al apărării, Andrei Belousov, s-a botezat cândva și cunoscutul diplomat rus Valentin Falin, care a lucrat ca referent al legendarului ministrul de Externe al URSS, Andrei Gromîko și i-a scris textele lui Nikita Hrușciov în perioada crizei din Caraibe. În memoriile sale, Falin a atras atenția că britanicii nu sunt de încredere, că Occidentul colectiv nu a încheiat nici măcar pentru o clipă Războiul Rece cu Rusia, chiar și pe vremea lui Gorbaciov și a lui Elțin. „Americanii își vor continua politica de epuizare și secătuire a Rusiei atât de mult cât este posibil”, credea Falin.

Aleksandr Boiko

Owner

View Comments

  • Îți saltă inima de bucurie când afli asemenea lucruri minunate despre un om. Citeam undeva că domnul Andrei Belousov a cântat și la strana acestei biserici. Poate unii vor spune că sunt lucruri neimportante, dar să nu uităm că Dumnezeu se ascunde în detalii. Cu siguranță că noul ministru al Apărării a ajutat mult mai mult biserica, mai mult decât ceea ce se scrie, el lucrând după cuvintele Domnului: ,,Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție." (Matei 6, 3-4) Și cred că domnul Belousov va ajuta în continuare biserica, nu se va îndepărta de ea chiar dacă noua funcție nu-i va permite să participe atât de des la Sfânta Liturghie. Echilibrul și puterea unui om se bazează pe două lucruri: credința și familia. Și există două locuri în lume unde poți fugi, unde te poți ascunde de nebunia lumii: în biserică printre icoane și în bibliotecă între paginile cărților. Am mai spus că Rusia va salva Ortodoxia din ghearele globaliștilor, ateilor și sataniștilor care vor s-o distrugă. Domnul Andrei Belousov are un bun aliat și un mare ajutor în noua și dificila funcție: Hristos. Că are nevoie de mult calm și discernământ pentru a lua decizii înțelepte alături de președintele Putin, în aceste vremuri atât de dificile, ca apoi să poată spune: ,,Era liniște în cer și pe pământ, cum e în sufletul omului la ceasul Utreniei." (Lermontov)

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.