Fost deputat ucrainean: Cine a pregătit echipa de acoperipe pentru exploziile de la ”Nord Stream”

Andrei Derkaci, fost deputat în Parlamentul ucrainean, a declarat, într-un interviu pentru agenția belorusă Belta, că participanții la operațiunea de aruncare în aer a gazoductelor Nord Stream, în calitate de echipă de acoperire, au fost pregătiți în regiunea Jitomir, din Ucraina, precum și în România, sub conducerea CIA, relatează RIA Novosti.

Andrei Derkaci/ Foto: Belta

„Am studiat destul de adânc această problemă… Au fost pregătiți o lungă perioadă de timp, s-au antrenat pe teritoriul regiunii Jitomir, unde se află cariera Sokolovski, adâncă până la aproape 110 metri. La început, antrenamentele s-au desfășurat acolo, după care în România, nu departe de baza NATO, s-au pregătit pentru Nord Stream, apoi au închiriat un iaht mare și au fost transferați în Polonia. Apoi, a existat un iaht mult mai mic, Andromeda”, a detaliat Derkaci.

Potrivit spuselor sale, a fost identificat întregul grup de acoperire implicat în exploziile de la Nord Stream.

„Am identificat aproape tot grupul… Este vorba și de Burgomistrenko Andrei Anatolievici, un personaj interesant… Este și însuși Roman Cervinski. Serghei Anatolievici Kuznețov, ofițer al direcției 7 de contrainformații a SBU… Varrava Oleg Iurievici, Ruslan Rudenko, fost viceprimar al orașului Belaia Țerkov”, a enumerat Derkaci.

În plus, el a anunțat că pe listă figurează și o femeie, Sitala Marina Aleksandrovna, în vârstă de 50 de ani, unul dintre cei mai buni tehnicieni de scufundări din Ucraina, este specialistă, inclusiv în prepararea de amestecuri subacvatice, are experiență în scufundări în diferite puncte ale globului pământesc. Și soțul ei se ocupa de scufundări.

„Ei au îndeplinit funcția operațiunii de acoperire, scufundare”, a spus fostul deputat ucrainean.

El a mai menționat că participanților le-au fost eliberate pașapoarte românești. „Totul s-a desfășurat sub supravegherea lui Christopher Smith, care, la acea dată, era al doilea om al Ambasadei SUA în Ucraina, un cunoscut ofițer CIA, astăzi el deține funcția de consilier al Secretarului de Stat pentru Europa și Asia,” a adăugat Derkaci.

„Tipul a fost promovat, era în relații personale foarte bune cu Burba, fostul șef al Direcției Principale de Informații (Ministerul Apărării al Ucrainei – n.r.). Și el a participat la pregătirea acestei operațiuni”, a spus Derkaci, adăugând că CIA a coordonat operațiunea de acoperire în cadrul atacului asupra „Nord Streams”.

Când se scrie povestea falsă a unei operațiuni de acoperire, totul este de înaltă calitate. Nu subestimăm experiența CIA sau MI6 când pregătesc astfel de operațiuni. Au o experiență destul de bogată în a folosi proxi sau povești false prin operațiuni de acoperire pentru a crea o anumită situație și pentru a scăpa, în cele din urmă, de responsabilitate. De fapt, asta s-a și întâmplat”, a adăugat Derkaci.

Anterior, Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că analizează apelul lansat de mai mulți deputați ai Dumei de Stat privind necesitatea de a investiga organizarea, finanțarea și desfășurarea atacurilor teroriste de către Statele Unite și alte țări occidentale împotriva Rusiei. În apelul lor, deputații enumeră atacurile teroriste comise în ultimii ani, inclusiv aruncarea în aer a gazoductelor ”Nord Stream”, uciderea politologului Daria Dughina, a corespondentului militar Vladlen Tatarski și atentatul la viața scriitorului Zahar Prilepin.

Exploziile la cele două conducte de gaze rusești ”Nord Stream” și ”Nord Stream 2” – au avut loc pe 26 septembrie 2022. Germania, Danemarca și Suedia nu au exclus o acțiune țintită de sabotaj. Operatorul gazoductelor, ”Nord Stream AG”, a anunțat că distrugerile provocate la conducte sunt fără precedent și că este imposibil de estimat cât ar putea dura lucrările de reparații. Procuratura Generală a Rusiei a deschis dosar pentru act de terorism internațional.

Owner

View Comments

  • Este revoltător dar și jenant să aflu, ca român, că niște imbecili de la conducerea țării au fost de acord ca pe teritoriul României să fie antrenați teroriștii care au aruncat în aer gazoductele Nord Stream. Cum este posibil așa ceva, în ce hal de degradare umană și de slugărnicie am ajuns? Pregătirile și eliberarea pașapoartelor românești s-au făcut cu ajutorul și cu încuviințarea slugoilor care au fost în acea perioadă la conducerea țării. Probabil că pregătirile au început în 2021. Președinte era, este și, cu ajutorul lui Dumnezeu nu va mai fi, Johannis. Prim-ministru a fost Ciucă în perioada noiembrie 2021-iunie 2023. La conducerea SRI a fost, până în iulie 2023, Eduard Hellvig. Ambasador al Statelor Unite în România a fost evreul Adrian Zuckerman în perioada 2019-iulie 2021. Ministri ai Apărării Naționale au fost același Ciucă (perioada 2019-noiembrie 2021) și Vasile Dîncu (perioada noiembrie 2021-octombrie 2022). Prin urmare, cel puțin acești oameni au știut ceea ce se pregătește în privința gazoductelor. Ei trebuie trași la răspundere pentru că sunt părtași la acest act de terorism. Și care e pedeapsa pentru terorism? Închisoarea. Au pus într-o situație periculoasă România și poporul român. Este plină România de vânzători de țară, de slugi vândute Statelor Unite, iar agenții CIA s-au înmulțit la noi ca ploșnițele. Cât de mare este nevoia unui nou Vlad Țepeș ca să ne scape de toți nemernicii care ne bagă în război cu Rusia! Iar noi tăcem și îi acceptăm. Vom fi oare îndreptățiți, apoi, să ne plângem? Nu. Merităm.

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

55 de minute ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

8 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

11 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.