Hot News
„Împreună vom învinge!”: Putin a promis că pacea va reveni în Donbass
11/05
Putin a aprobat structura noului Guvern al Rusiei
12/05

MAE rus: Întreprinderile finlandeze își opresc activitatea din cauza rusofobiei autorităților

Foto: dzen.ru

Directorul Departamentului pentru Europa din cadrul ministerului rus de Externe, Serghei Beliaev, consideră că agenda rusofobă a politicii externe a Finlandei a generat probleme la nivelul întregii țări. Potrivit diplomatului, întreprinderile industriale își opresc activitatea pentru că nu mai au materii prime rusești și piață de desfacere, iar industria turismului suferă pierderi din cauza închiderii graniței pentru oaspeții din Rusia, relatează Kommersant.

„Astăzi, agenda rusofobă din această țară este alimentată în mare măsură de cei care, de dragul solidarității cu actualul regim neonazist de la Kiev, îndeamnă oamenii să strângă mai tare cureaua”, a spus Beliaev într-un interviu pentru TASS.

Diplomatul a mai menționat că localitățile din apropierea graniței ruso-finlandeze sunt tot mai pustii.

După cum a declarat domnul Beliaev în respectivul interviu, Rusia a emis o aprobare pentru noul ambasador al Finlandei. Este vorba despre Marya Liivala, care a lucrat la misiunea diplomatică finlandeză la Moscova și care, potrivit diplomatului, a contribuit activ la dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase ruso-finlandeze. În același timp, el a afirmat că acum nu trebuie să sperăm că doamna Liivala va lucra „în aceeași cheie”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Din cauza rusofobiei, nu doar Finlanda are de suferit. Toate țările care sunt conduse în spiritul de turmă antirus se confruntă cu diverse probleme economice. Dar așa se întâmplă când ești prost și faci pipi contra vântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939378