Categories: Rusia si lumea

Înaltul Comisar al ONU, Volker Türk: Pe făgașul retoricii anti-ruse a ”Occidentului colectiv”

Comentariul reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, publicat pe site-ul oficial al MAE rus, în legătură cu declarațiile Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk.

Atenția noastră a fost atrasă de comunicatului de presă al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) din 7 mai, în care V.Türk face o evaluare a situației jurnaliștilor din Rusia. De mult activitatea Înaltului Comisar nu se mai remarcă prin obiectivitate și imparțialitate, așa cum cere Rezoluția 48/141 a Adunării Generale a ONU, dar de data aceasta gradul de angajare a declarațiilor sale este cu adevărat strigător la cer și are un caracter nepotrivit de arogant.

În ciuda mandatului său, V. Turk și-a permis interpretări profund politizate, preconcepute și unilaterale despre cum stau lucrurile, în țara noastră, cu pluralismul presei și cu liberul acces la informații, fără a evita distorsiuni grosolane, trișări și acuzații nefondate. Dintr-o dorință slab disimulată de a urma retorica anti-rusă a „Occidentului colectiv”, oficialul internațional s-a dezlănțuit într-un pamflet, care nu are nimic în comun cu situația reală. În același timp, Înaltul Comisar nu a demonstrat niciodată o asemenea râvnă atunci când a fost vorba de probele și multele mărturii ale opresiunii promovate în țările occidentale împotriva mass-media ruse și împotriva limbii ruse, ale represiunii la care au fost supuși reporterii indezirabili din statele baltice și din Moldova, ale crimelor și cumplitelor atacuri teroriste comise de regimul de la Kiev împotriva jurnaliștilor, a persoanelor publice și a publiciștilor ruși. Nu am văzut niciodată o reacție pe fond la niciuna dintre numeroasele apeluri lansate de noi la adresa lui V.Türk cu privire la aceste încălcări grave, ceea ce doar întărește suspiciunile noastre privind caracterul părtinitor al comportamentului său și faptul că s-a îndepărtat complet de ideile principiilor de bază ale bunei credințe în exercitarea mandatului său, așa cum o cere rezoluția mai sus menționată a Adunării Generale a ONU.

Respingem categoric atât pe formă, cât și pe fond declarația Înaltului Comisar. Insistăm ca acesta să respecte strict toate cerințele care sunt obligatorii pentru un oficial internațional de asemenea rang, în primul rând în raport cu imprarțialitatea și obiectivitatea. Îl îndemnăm să răspundă în mod corespunzător la toate dovezile legate de crimele și infracțiunile împotriva presei și a jurnaliștilor, pe care inclusiv partea rusă i le raportează în mod regulat.

Owner

View Comments

  • Cred că austriacul Türk este programat să fie anti-rus. A fost în Rusia să constate personal situația pe care o descrie sau vorbește ca să nu adoarmă? Prețul unui post călduț la ONU se plătește scump: nu vorbești ceea ce vrei ci vorbești ceea ce ți se impune de stăpân, chiar dacă este o tâmpenie.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

9 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

12 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.