Hot News
Boala Lyme ar fi putut ieși din laboratoarele biologice din SUA
11/05
„Împreună vom învinge!”: Putin a promis că pacea va reveni în Donbass
11/05

Înaltul Comisar al ONU, Volker Türk: Pe făgașul retoricii anti-ruse a ”Occidentului colectiv”

Clădirea Ministerului rus de Externe/ Foto: RIA Novosti

Comentariul reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, publicat pe site-ul oficial al MAE rus, în legătură cu declarațiile Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk.

Atenția noastră a fost atrasă de comunicatului de presă al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) din 7 mai, în care V.Türk face o evaluare a situației jurnaliștilor din Rusia. De mult activitatea Înaltului Comisar nu se mai remarcă prin obiectivitate și imparțialitate, așa cum cere Rezoluția 48/141 a Adunării Generale a ONU, dar de data aceasta gradul de angajare a declarațiilor sale este cu adevărat strigător la cer și are un caracter nepotrivit de arogant.

În ciuda mandatului său, V. Turk și-a permis interpretări profund politizate, preconcepute și unilaterale despre cum stau lucrurile, în țara noastră, cu pluralismul presei și cu liberul acces la informații, fără a evita distorsiuni grosolane, trișări și acuzații nefondate. Dintr-o dorință slab disimulată de a urma retorica anti-rusă a „Occidentului colectiv”, oficialul internațional s-a dezlănțuit într-un pamflet, care nu are nimic în comun cu situația reală. În același timp, Înaltul Comisar nu a demonstrat niciodată o asemenea râvnă atunci când a fost vorba de probele și multele mărturii ale opresiunii promovate în țările occidentale împotriva mass-media ruse și împotriva limbii ruse, ale represiunii la care au fost supuși reporterii indezirabili din statele baltice și din Moldova, ale crimelor și cumplitelor atacuri teroriste comise de regimul de la Kiev împotriva jurnaliștilor, a persoanelor publice și a publiciștilor ruși. Nu am văzut niciodată o reacție pe fond la niciuna dintre numeroasele apeluri lansate de noi la adresa lui V.Türk cu privire la aceste încălcări grave, ceea ce doar întărește suspiciunile noastre privind caracterul părtinitor al comportamentului său și faptul că s-a îndepărtat complet de ideile principiilor de bază ale bunei credințe în exercitarea mandatului său, așa cum o cere rezoluția mai sus menționată a Adunării Generale a ONU.

Respingem categoric atât pe formă, cât și pe fond declarația Înaltului Comisar. Insistăm ca acesta să respecte strict toate cerințele care sunt obligatorii pentru un oficial internațional de asemenea rang, în primul rând în raport cu imprarțialitatea și obiectivitatea. Îl îndemnăm să răspundă în mod corespunzător la toate dovezile legate de crimele și infracțiunile împotriva presei și a jurnaliștilor, pe care inclusiv partea rusă i le raportează în mod regulat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că austriacul Türk este programat să fie anti-rus. A fost în Rusia să constate personal situația pe care o descrie sau vorbește ca să nu adoarmă? Prețul unui post călduț la ONU se plătește scump: nu vorbești ceea ce vrei ci vorbești ceea ce ți se impune de stăpân, chiar dacă este o tâmpenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939326