Categories: MilitarRusia de azi

„Împreună vom învinge!”: Putin a promis că pacea va reveni în Donbass

Președintele Vladimir Putin a felicitat poporul din DNR și LNR cu ocazia împlinirii a 10 de ani de la formarea celor două republici. Liderul rus s-a declarat convins că viața pașnică va reveni în Donbass. Textul mesajului de felicitare a fost publicate pe site-ul Kremlinului.

Șeful statului a subliniat că, pe 11 mai 2014, Republicile Populare Donețk și Lugansk au dat dovadă de o puternică determinare de a-și apăra dreptul de a vorbi în limba maternă, de a fi parte a culturii natale, de a se dezvolta liber și de a se opune naționaliștilor ajunși la putere la Kiev, în urma unei lovituri de stat.

Astăzi, DNR și LNR sunt subiecte cu drepturi depline ale Federației Ruse, iar locuitorii lor se mândresc pe bună dreptate cu istoria lor, cu tradițiile și eroii care au apărat ținuturile natale.

„Grație sprijinului întregii țări, a întregului nostru popor, în republică se pun în aplicare programe necesare menite să ducă la consolidarea economiei și sferei sociale, la creșterea calității vieții oamenilor. Se construiesc și se refac unități sanitare și de învățământ, se repun pe picioare industria și agricultura”, a subliniat președintele, exprimându-și convingerea că pacea va reveni cu siguranță pe pâmânturile din Donețk, grație unității Rusiei și DNR.

Separat, Putin i-a felicitat pe locuitorii Republicii Populare Lugansk, menționând că prin eforturi comune se va reuși eliberarea pământurilor istorice și vor putea fi rezolvate cele mai dificile probleme. Împreună vom învinge, a subliniat șeful statului.

„Astăzi, tot poporul nostru vă susține în mod sincer, toată țara ajută LNR. Pentru eliberarea pământurilor noastre istorice, pentru independența și securitatea Patriei luptă cu vitejie participanții la operațiunea militară specială. Sunt convins, vom readuce obligatoriu pacea în Donbass, vom rezolva cele mai dificile probleme, vom construi și reface drumuri și case, școli și spitale, unități sanitare, de învățământ, culturale, întreprinderi industriale”, a menționat președintele.

Anterior, Ministerul Educației al Rusiei a anunțat alocarea unei finanțări de peste 1,5 miliarde de ruble pentru 200 de școli și peste 7800 de locuri de educație suplimentară pentru copiii din Republicile Populare Donețk și Lugansk. Până la începutul noului an școlar, vor fi livrate echipamente de laborator pentru orele de fizică, chimie și biologie, precum și mobilier și sisteme pentru tehnologii informaționale.

Owner

View Comments

  • Fiți convinși că dacă președintele Putin a promis, asta înseamnă că așa se va întâmpla. Putin nu vorbește doar ca să se audă vorbind. Este un mare patriot, indiferent dacă unora nu le place să audă acest lucru.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

12 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

14 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

14 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

15 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

16 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

2 zile ago

This website uses cookies.