Categories: MilitarRusia si lumea

Fake-ul ministrului ucrainean de Externe, desființat de Die Welt

Fake: Acordurile de la Istanbul privind rezolvarea conflictului dintre Rusia și Ucraina nu au existat niciodată, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, într-un interviu acordat revistei Foreign Policy.

Adevăr: Proiectul de tratat cu Ucraina a fost propus la negocierile de la Istanbul încă din aprilie 2022. Este un document real, care a intrat nu o dată în atenția jurnaliștilor și a mijloacelor de informare în masă. Chiar de atunci, aceste înțelegeri puteau preveni acțiunile armate, dar au fost anulate de partea ucraineană din ordinul Marii Britanii, scrie canalul warfakes de pe rețeaua Telegram.

ADEVARUL. Die Welt, despre acordurile de la Istanbul/ Foto: Telegram/ te.me/warfakes

Un fake atât de evident lansat de Kuleba are legătură cu recentul articol apărut în publicația germană Die Welt, care afirmă că deține versiunea completă ”de 17 pagini al proiectului de document” de la Istanbul, text care încă mai este de actualitate. În opinia autorilor respectivului articol, ”chiar și după mai bine de doi ani de război, dacă este să privim în urmă, înțelegerea continuă să pară avantajoasă”. Atunci, Ucraina „avea pentru negocieri o poziție mai bună decât acum”. Dacă acțiunile militare ar fi fost oprite atunci, ”ar fi fost salvate nenumărate vieți omenești”.

Welt a enumerat, de asemenea, câteva puncte din document, unele dintre ele ajungând chiar anterior în presa occidentală. Printre acestea: un statut permanent de neutralitate al Ucrainei, renunțarea la dorința de a intra în NATO, determinarea de a nu produce sau achiziționa niciodată arme nucleare, de a nu permite trupelor străine să-i folosească infrastructura militară. „Ca măsură de răspuns”, Rusia a fost gata să accepte, pentru ca cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU – Marea Britanie, China, Rusia, SUA și Franța – ”să poată oferi Ucrainei garanții ample de securitate”, scrie pubblicația germană.

Aprilie 2022. La finalul negocierilor ruso-ucrainene de la Istanbul/ Colaj foto: Die Welt

Vladimir Putin a arătat documentul liderilor a șapte state africane, veniți în iunie 2023 în Federația Rusă pentru a prezenta inițiativa lor de pace pentru Ucraina. Președintele a vorbit despre prevederile privind statutul de neutralitate și garanțiile de securitate, care vizau inclusiv forțele armate și alte chestiuni. Totul era precizat în document -până la unitățile de tehnică de luptă și personal militar, a adăugat Putin.

Owner

View Comments

  • Kuleba este amnezic sau mincinos sau trage ceva pe nas. Ce declară el nu trebuie luat în serios. Vorbește ca să-l ia și pe el cineva în seamă.

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.