Hot News
Expert: Costul echipamentelor la expoziția de trofee de la Moscova a ajuns la miliarde de dolari
01/05
Nu este războiul nostru: La Varșovia a avut loc un marș împotriva atragerii Poloniei în conflictul din Ucraina
01/05

MAE rus a condamnat ideea autorităților Ucrainei de a folosi femei în operațiuni de deminare

Maria Zaharova/ Foto: Global Look Press/ Gazeta.ru

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”știri din spitalul de nebuni” declarația ministrului ucrainean al Economiei, Iulia Sviridenko, potrivit căreia autoritățile de la Kiev vor să coopteze femei în operațiuni de deminare, relatează Gazeta.ru.

„Știri din spitalul de nebuni”, a scris Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Sviridenko declarase anterior că autoritățile țării sale plănuiesc să atragă femei în operațiuni de deminare a teritoriilor. Potrivit acesteia, conducerea Ucrainei consideră egalitatea de gen ca parte integrantă a politicii de stat. Este vorba despre participarea femeilor la toate tipurile de activități, inclusiv la astfel de lucrări periculoase. Se așteaptă ca în Ucraina vor fi lansate curând programe școlare dedicate activităților anti-mină cu participarea femeilor.

Pe 30 aprilie, fostul deputat al Radei Supreme a Ucrainei, Igor Luțenko, a anunțat că în viitor în cadrul forțelor armate va apărea și o mică unitate de femei „voluntară”. Membrii ei vor lucra cu sisteme de aviație fără pilot și vor colabora strâns cu forțele de apărare a statului.

În aceeași zi, Parlamentul ucrainean a înregistrat un proiect de lege care propune egalizarea femeilor și bărbaților care au copii sub 18 ani în privința dreptului la permisie în timpul legii marțiale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În curând vor trimite pe front bătrânii din azile. Și-au pierdut mințile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2883126