Hot News
Opozanții moldoveni, suspectați de trădare după vizita la Moscova
23/04
Larry Johnson: O serie de batalioane ale armatei Ucrainei refuză să execute ordinele lui Sîrski
24/04

Șoigu: De la începutul operațiunii speciale, armata Ucrainei a pierdut jumătate de milion de militari

Serghei Șoigu (în dreapta imaginii)/ Foto: Ministerul Apărării

De la începutul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut aproape jumătate de milion de militari, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o ședință a colegiului ministerului pe care îl conduce, informează cotidianul Vedomosti.

„În total, de la începutul operațiunii militare speciale, pierderile forțelor armate ucrainene s-au ridicat la aproape jumătate de milion de militari. Regimul de la Kiev nu a putut să-și atingă obiectivele stabilite în contraofensiva pregătită de instructorii NATO”, a spus el.

Pe toată lungimea liniei contactului de luptă, inițiativa aparține acum grupurilor de trupe ruse, care continuă să alunge inamicul de pe pozițiile ocupate, a continuat ministrul. Potrivit lui Șoigu, potențialul de luptă permite o menținere a constantă a presiunii de foc asupra inamicului, împiedicându-l pe acesta să țină linia de apărare.

Șoigu a menționat că întreprinderile industriei de apărare și-au sporit de câteva ori capacitatea de producție și au crescut semnificativ posibilitățile de luptă ale Forțelor Armate ale Rusiei.

Ministrul a comentat, de asemenea, recenta alocare de către Washington a ajutorului pentru Ucraina în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Potrivit spuselor sale, această alocare de fonduri s-a făcut pentru a nu permite colapsul forțelor armate ucrainene. „Autoritățile americane declară cu cinism că pentru interesele lor în lupta împotriva Rusiei vor muri ucrainenii”, a adăugat ministrul.

Pe 20 martie, Shoigu a anunțat că, de la începutul anului 2024, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 71.000 de oameni. Și tot de la începutul acestui an, a menționat el, au fost distruse patru tancuri Abrams și cinci tancuri Leopard, 27 de vehicule Bradley, șase lansatoare HIMARS, 11 lansatoare de rachete antiaeriene, inclusiv cinci sisteme Patriot.

Ultima dată, Şoigu a anunțat numărul militarilor ruși morți în operațiunea specială în septembrie 2022. Potrivit ministrului, la acel moment bilanțul a fost de 5.937 de decese.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și vor mai pierde, atâta timp cât sunt trimise în continuare arme și bani, atât din partea Statelor Unite cât și din partea Occidentului. Recentul ajutor financiar din partea SUA va fi plătit tot cu sângele ucrainenilor. Eric Salwell, membru Republican al Camerei Reprezentanților a declarat că ,,Ajutorul pentru Ucraina nu este bun doar pentru Ucraina. Este bun pentru propria noastră economie. 57% din ajutorul de urgență aprobat anterior pentru Ucraina a fost cheltuit aici, în țara noastră.” Cinismul lui nu se oprește aici, el adăugând: ,,Companiile americane fac eforturi să rămână în frunte și să ne protejeze libertățile noastre și pe cele ale aliaților noștri cu cele mai bune arme posibile.” În concluzie: Ucraina cu sacrificii umane, iar SUA cu banii. Zelenski își jertfește toți cetățenii, cu bună știință. Nu se poate scuza că nu cunoaște planurile Statelor Americii. Ucraina a modificat vârsta la care cetățenii ucraineni pot fi mobilizați și a suspendat serviciile consulare pentru cetățenii care au vârsta mobilizării. Acestea sunt viitoarele victime pe care Zelenski le oferă ca pe o ofrandă satanicei Americi, însetată mereu de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941399