Categories: Rusia si lumea

Zaharova: Exemplu de „segregare reală” în Departamentul de Stat

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că, în evaluarea situației privind drepturile omului în Rusia și în Ucraina, Departamentul de Stat al SUA aplică nu doar simple standarde duble, ci o reală segregare, relatează Vzgliad.

Pe canalul său de Telegram, Zaharova a comentat raportul Departamentului de Stat, care vorbește despre „dispariții forțate, torturi și tratamente brutale, inumane sau umilitoare” în Ucraina.

Reprezentanta oficială a diplomației ruse a atras atenția asupra faptului că în raport nu se scrie nimic despre jurnalistul american Gonzalo Lira, „ucis în temnița ucraineană”. Ea a întrebat pe baza căror criterii întocmește Departamentul de Stat astfel de rapoarte.

Oficialii americani „ridică tonul” în favoarea jurnalistului de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, care, după cum subliniază Zaharova, a fost prins în flagrant în Rusia când transmitea informații secrete. În același timp însă, partea americană nu spune nici un cuvânt în favoarea lui Lira.

Vzgliad amintește că Departamentul de Stat al SUA a confirmat că jurnalistul, bloggerul și cetățeanul american Gonzalo Lira a murit, într-adevăr, într-o închisoare din Ucraina.

owner

View Comments

  • Eu cred că nu este vorba doar de segregare din partea Statelor Unite, ci de o adevărată ură față de Rusia. De unde vine această ură patologică? Poate din faptul că Rusia este o piedică în dorința de prelungire a hegemoniei americane, din faptul că Moscova nu și-a plecat genunchii în fața Washingtonului și din imposibilitatea SUA de a cuceri această țară imensă și bogată. Iar ceea ce mai pot face liderii americani este de a declara minciuni și tâmpenii despre Rusia, de a înmulți sancțiunile împotriva ei, de a declanșa un sentiment anti-rus în lume. Sunt ca niște câini care latră aiurea. Eu cred că nici n-ar trebui luate în seamă declarațiile care vin de peste ocean și nici cele venite de la vasalii celor de acolo. Ei cred că așa se răzbună pe Rusia? Poetul roman Juvenal spunea că ,,răzbunarea este plăcerea unui spirit inferior și a unei minți înguste."

Recent Posts

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (I)

Întrebare: - Din capitala Rusiei, de la Moscova, vom discuta cu ministrul Serghei Lavrov. Vă…

10 ore ago

La Harkov a fost demontat monumentul închinat eroilor din romanul lui Ilf și Petrov „12 scaune”

La Harkov au fost demontate sculpturile eroilor din legendarul roman „Douăsprezece scaune” scris de scriitorii…

14 ore ago

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația…

19 ore ago

Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina

Militarii ruși au anunțat că a fost lovită o navă încărcată cu rachete și alte…

19 ore ago

Un prezentator TV din Lituania a cerut să fie împușcații părinții pentru cântece rusești

Prezentatorul televiziunii publice lituaniene, Algis Ramanauskas, a venit cu ideea de a-i împușca pe părinții…

20 de ore ago

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

2 zile ago

This website uses cookies.