Categories: MilitarRusia si lumea

Consiliul Federației insistă în privința unui tribunal împotriva autorităților ucrainene

Mai devreme sau mai tâziru, autoritățile Ucrainei vor fi judecate de un tribunal, a declarat, într-un interviu pentru RIA Novosti, președintele Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului rus, Valentina Matvienko.

Potrivit spuselor sale, este necesar ca „toți acești criminali să răspundă pentru atrocitățile comise în Rusia și împotriva propriilor cetățeni care nu gândesc ca ei”.

„Regimul de la Kiev este un regim terorist, desigur. El este terorist prin însăși natura sa”, a spus ea.

Matvienko a adăugat că susține recunoașterea SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.) ca structură teroristă, deoarece serviciul special este dezvoltatorul direct al atacurilor teroriste pe teritoriul Rusiei. Președintele Consiliului Federației a mai menționat, de asemenea, că Kievul organizează aceste atacuri cu sprijinul CIA și al altor servicii de informații occidentale.

În decembrie anul trecut, ambasadorul special al MAE rus, Rodion Miroșnik, a declarat că se analizează problema formatului unui tribunal asupra conducerii politice a Ucrainei.

Potrivit diplomatului, conducerea ucraineană va primi pedeapsa pentru acțiunile ei criminale, iar cu cât mai aproape va fi victoria Rusiei în operațiunea militară specială, cu atât mai repede vor ajunge politicienii la un consens asupra formei viitorului tribunal.

Ulterior, reprezentantul permanent al Crimeei pe lângă președintele Federației Ruse, vicepremierul guvernului regional Gheorghi Muradov, a declarat că cariera politică a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, trebuie să se încheie cu un tribunal „în legătură cu crimele de război împotriva propriului său popor”.

owner

View Comments

  • Credeți că mai poate fi un proces ca la Nürnberg, în 1945? Credeți că țările care au înființat acel tribunal militar - SUA, Marea Britanie și Franța - se vor alătura acum Rusiei? Au fost date câteva condamnări la moarte și detenții. Un număr infim față de dimensiunea crimelor din timpul războiului. S-a făcut oare dreptate? Nu cred. Mii de naziști s-au refugiat în America de Sud și Canada. Nu cred că SUA sau marile țări occidentale se vor alătura Rusiei pentru înființarea unui tribunal împotriva autorităților ucrainene, pentru că acestea susțin conducerea Ucrainei. Și-ar condamna SUA guvernul care finanțează acest război? Pentru că ar trebui judecați și cei care întrețin războiul din Ucraina, care prin armele și forțele militare trimise contribuie la uciderea cetățenilor ruși și chiar a cetățenilor ucraineni. Dacă pe acest pământ nu se va găsi cine să pedepsească toate nedreptățile și toate nelegiuirile, cu siguranță că Dumnezeu va face acest lucru. Că spune Ecclesiastul: ,,Dar am văzut sub soare că în locul dreptății este fărădelegea și în locul celui cucernic, cel nelegiuit. Și am gândit în inima mea: Dumnezeu va judeca pe cel drept ca și pe cel nelegiuit, căci este vreme pentru orice punere la cale și pentru orice faptă." (Ecc. 3, 16-17)

Recent Posts

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (I)

Întrebare: - Din capitala Rusiei, de la Moscova, vom discuta cu ministrul Serghei Lavrov. Vă…

8 ore ago

La Harkov a fost demontat monumentul închinat eroilor din romanul lui Ilf și Petrov „12 scaune”

La Harkov au fost demontate sculpturile eroilor din legendarul roman „Douăsprezece scaune” scris de scriitorii…

12 ore ago

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația…

17 ore ago

Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina

Militarii ruși au anunțat că a fost lovită o navă încărcată cu rachete și alte…

17 ore ago

Un prezentator TV din Lituania a cerut să fie împușcații părinții pentru cântece rusești

Prezentatorul televiziunii publice lituaniene, Algis Ramanauskas, a venit cu ideea de a-i împușca pe părinții…

18 ore ago

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

2 zile ago

This website uses cookies.