Categories: MilitarRusia si lumea

Zaharova: Alocând ajutor pentru Ucraina, SUA îi gonesc pe ucraineni la măcel

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că autoritățile americane pompează armament în Ucraina, pentru ca Forțele Armate ale Ucrainei să lupte până la ultimul ucrainean și să reziste „măcar până la votul din noiembrie” din cadrul alegerilor prezidențiale americane, relatează Kommersant.

„Caracteristic este că în aceste dispute interne Casa Albă nu mai mizează deja pe victoria mitică a regimului de la Kiev, controlat de Washington, ci pe ideea ca Forțele Armate ale Ucrainei să reziste măcar până la votul din noiembrie, pentru a nu afecta imaginea lui Joe Biden. De fapt, de dragul acestui lucru, se prelungește agonia lui Zelenski și a anturajului acestuia, în timp ce ucrainenii simpli sunt goniți cu forța la măcel”, a spus Zaharova, comentând pentru presă, adoptarea de către Camera Reprezentanților a Congresului SUA a proiectului de lege privind alocarea de ajutor pentru Ucraina și pentru alte țări.

Reprezentanta MAE a adăugat că acțiunile SUA vor primi „o respingere necondiționată și decisivă”, iar „încercările febrile” de a menține actualul regim al Ucrainei sunt „sortite eșecului”.

Începând din octombrie 2023, Congresul SUA nu a putut ajunge la un acord asupra proiectului de lege privind ajutorul pentru Ucrainei. Pe 20 aprilie, Camera Reprezentanților a Congresului a aprobat cu majoritate de voturi alocarea unui ajutor pentru Ucraina în valoare de 61 de miliarde de dolari, ca parte a unui proiect de lege complex. Kremlinul a declarat că această decizie va ruina și mai mult Ucraina și va crește numărul de victime în rândul ucrainenilor. UE și NATO au salutat decizia Camerei inferioare a Congresului american.

owner

View Comments

  • Imaginea lui Biden oricum este afectată. Aici mai mult este vorba de aroganța americană și de indiferența față de viețile cetățenilor ne-americani. Mai este vorba și de afacerile cu armament, din care Statele Unite obțin mulți dolari. Niciodată n-a fost vorba de dorința de pace din partea SUA. Este logic că pacea nu se face furnizând mereu armament. Principalul vinovat este Zelenski, fiindcă s-a lăsat antrenat în acest joc murdar american. Dacă acum ar anunța că dorește să discute cu Vladimir Putin și să accepte planul de pace al Rusiei, cu siguranță că SUA l-ar lichida. Dar ar muri ca un președinte care a încercat pe ultima sută de metri să salveze viețile câtorva mii de ucraineni și ceva din Ucraina. Altfel, va muri ca un trădător.

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

19 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.