Hot News
Zaharova: Alocând ajutor pentru Ucraina, SUA îi gonesc pe ucraineni la măcel
22/04
Fără GNL-ul rusesc, UE se va confrunta cu un „șoc energetic”
22/04

Partidele de opoziție din Republica Moldova au format un bloc electoral

Politicianul și omul de afaceri, Ilan Șor/ Foto: RIA Novosti

Partidele de opoziție din Moldova au creat blocul electoral „Victoria”, informează publicația Vzgliad. Ce este de știut.

• A fost format blocul politic pentru restabilirea relațiilor cu Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), precum și cu țările Comunității Statelor Independente (CSI), a anunțat Ilan Șor.

• În această formațiune au intrat partidele „Renașterea”, „Șansa”, „Victorie”, „Forța Alternativă pentru Salvarea Moldovei”, precum și deputați ai Parlamentului Republicii Moldova care făceau parte din partidul „Șor”, declarat ilegal în Republica Moldova.

• Conducerea blocului politic:

Secretar executiv va fi șefa Găgăuziei, Evhgenia Guțul,
Președinte Comitetului Executiv – Ilan Șor,
Secretar al Comitetului executiv – deputata Marina Tauber.

• Asociația se va pregăti pentru alegerile prezidențiale din Moldova și pentru referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană care va avea loc în septembrie.

• Formarea blocului politic a fost anunțată la un forum desfășurat la Moscova. „Am fi organizat cu plăcere evenimentul nostru la Chișinău, dar Moldova este, astăzi, un stat acaparat. Astăzi, orice opozant din Moldova este considerat de la bun început un trădător, orice eveniment politic se termină cu arestări”, a explicat Șor.

• Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) a catalogat drept o rușine prezența la Moscova a membrilor parlamentului, „când întreaga lume condamnă Kremlinul” pentru conflictul cu Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper ca Republica Moldova să n-o mai voteze pe soroșista Maia la viitoarele alegeri prezidențiale. Și-a închinat țara puterilor străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373