Hot News
Leonid Ivlev: Atacurile ucrainene împotriva Rusiei, planificate la NATO
21/04
Foto: RIA Novosti
„O amenințare pentru Occident”: SUA s-au speriat de armele unice ale Rusiei
21/04

Vedete pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Moscova

În imagine (de la stânga la dreapta): Nastasia Samburskaia, Irina Jovovici și Olga Buzova la ceremonia de deschidere a celui de-al 46-lea Festival Internațional de Film de la Moscova la Teatrul Rossiia, 19 aprilie 2024/ Foto: gazeta.ru

Cea de-a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Moscova (MIFF), cel mai vechi din lume, după Festival de Film de la Veneția, s-a deschis la Teatrul Rossia. Pentru prima dată el a avut loc în 1935, iar în 1995 s-a anunțat că vizionarea de filme va deveni anuală, dar în 1996 și 1998, festivalul nu a avut loc. Din 1999, MIFF are loc în fiecare an.

De această dată programul include peste 240 de filme din 56 de țări. Separat sunt prezentate filme din țările BRICS, cele mai multe fiind din China. Juriul competiției principale din acest an este condus de regizorul, scenaristul și producătorul islandez Fridrik Thor Fridriksson.

Pe covorul roșu au pășit, în deschiderea festivalului, starurile ruse. Printre care s-au aflat actorii Dmitri Diujev și Milos Bikovici, actrițele Nastasia Samburskaia, Ekaterina Guseva, Olga Kabo, Agata Muțeniețe și Ekaterina Klimova. Deschiderea festivalului a fost onorată, de asemenea, de participarea prezentatoarei de televiziune Irina Jovovici, de cântăreții Nikolai Rastorguev, Olga Buzova și Jasmine, de ministrul rus al Culturii, Olga Liubimova, de directorul artistic al Teatrului Națiunilor, Evegheni Mironov și de prezentatoarea TV, Tina Kandelaki.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Succes participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939381