Categories: AzimutMilitar

„O amenințare pentru Occident”: SUA s-au speriat de armele unice ale Rusiei

Bombardierul rusesc Tu-160M2 este mult înaintea avioanelor similare ale Statelor Unite, motiv pentru care el provoacă serioase îngrijorări în țările occidentale, scrie publicația americană The National Interest.

„Noile avioane Tu-160M2 modernizate au un puternic potențial ofensiv și reprezintă o serioasă amenințare pentru Occident. Noile ”Lebede albe” vor putea lansa rachete hipersonice (…) Ca și prototipul, noua varianta poate transporta șase tipuri diferite de arme, inclusiv rachete X-101 și versiunea lor nucleară X-102”, se arată în articolul citat de RIA Novosti.

Se precizează că avionul rusesc Tu-160M ​​„Blackjack” sau „Lebăda albă” este pe bună dreptate considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Autorul articolului menționează că pentru a contracara acest bombardier, Statele Unite trebuie să-și perfecționeze propriile bombardiere.

„Pentru a ține piep cu adevărat acestei amenințări, militarii americani trebuie să-și înnoiască complet forțele aeriene, dar nimic nu indică faptul că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. Prin urmare, dacă rușii vor produse un număr suficient de bombardiere, ei vor dobândi un avantaj cheie în fața concurenților occidentali”, concluzionează semnatarul articolului din The National Interest.

RIA menționează, în context, că bombardierul strategic Tu-160, purtător de rachete, are aripi reglabile la diferite unghiuri și este principala mașină a aviației cu rază lungă de acțiune. Este conceput să distrugă cu arme nucleare și convenționale cele mai importante ținte situate în zone militare îndepărtate din punct de vedere geografic. Programul de reproducere a Tu-160 în formulă modernizată – Tu-160M ​​​​- a fost demarat prin decizia președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Specialiștii au digitalizat complet documentația de proiectare, au refăcut tehnologia de sudarea în vid a elementelor din titan, au reluat fabricația pentru componentele corpului aeronavei, au format o nouă cooperare.

owner

View Comments

  • Cred că țările occidentale și SUA ar fi trebuit să se îngrijoreze încă din 30 ianuarie 2019, când ministrul Apărării Serghei Șoigu, aflat într-o vizită la Uzina Gorbunov din Kazan, descria astfel noul bombardier: ,,Va fi echipat cu cel mai nou sistem de apărare la bord, sistem de comunicații fiabil, actualizat și rezistent la bruiaj și arme unice, care îi vor îmbunătăți considerabil capacitățile de luptă în utilizarea armelor convenționale și nucleare. Avionul va fi dotat cu motoare NK-32 din seria a doua, ceea ce îi va crește considerabil autonomia și durata zborului." SUA și Occidentul să ia aminte că bombardierul nu poartă degeaba numele eroului legendar Ilia Muromeț, cel mai mare bogatîr din Murom. Îl pot admira în picturile lui Victor Vasnețov, în special în lucrarea ,,Bogatîri". Dar pentru că Rusia a fost mereu subestimată de aceste state, spre ghinionul lor, sper să rămână speriate pe veci!

  • Putin a revoluționat cercetarea militară rusă, dar și domeniile vitale ale sectoarelor civile. Occidentul se pricepe la manipulare și la minciuni, la îndobitocirea oamenilor naivi, dar Rusia, China, Iran, Coreea de nord nu glumesc cu apărarea propriilor teritorii. În plus, și-au propus să scoată din robie statele est-europene, aflate azi în lagărele pierzaniei- UE, NATO, SUA .

Recent Posts

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

19 minute ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

2 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

2 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

22 de ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

23 de ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

o zi ago

This website uses cookies.