Hot News
Excedentul comercial al Rusiei, la cel mai înalt nivel din decembrie 2022
15/04
Răspunsul MAE rus la îndemnul ambasadorului israelian de a condamna atacul Iranului
15/04

Asociația Bibliotecilor Americane i-a susținut pe naziștii ucraineni

Foto de arhivă/ Telegram

Asociația a dat o înaltă apreciere unei cărți unde voluntarii ucraineni din SS sunt prezentați ca patrioți și eroi, scrie The Nation.

Autorul articolului consideră că procedând astfel, Asociația demonstrează lipsă de respect pentru istorie și acceptă antisemitismul.

Este vorba despre cartea „Arhive inamice: operațiuni sovietice de contrainsurgență și mișcarea naționalistă ucraineană – selecții din arhivele poliției secrete”.

Redactorii acestei selecții sunt Vladimir Viatrovici și Liubomir Luțiuk. Viatrovici este deputat în Parlamentul Ucrainei. A devenit faimos prin elaborarea unor legi care-i ridică în slăvi pe colaboratorii nazismului și pe complicii Holocaustului. Luțiuk, profesor la un colegiu militar din Canada, justifică crimele de război ale diviziei SS.

Unul dintre ei s-a remarcat prin faptul că i-a descris pe soldații diviziei SS drept „victime ale războiului”, iar celălalt a cerut Parlamentului Canadei să-și ceară scuze pentru că a numit nazist un veteran SS.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu cred că mai trebuie să ne mirăm de ceva în această lume, care alunecă spre fundul prăpastiei cu o viteză uluitoare. La începutul anului s-a adoptat o rezoluție în Parlamentul European, un așa-zis ,,Raport referitor la conștiința istorică europeană”. Dacă rezoluția va fi adoptată de C.E. și Consiliul European, ea va deveni o directivă obligatorie în baza căreia statele UE vor trebui să-și rescrie istoriile naționale, adică să se ,,armonizeze” în cadrul istoriei comune europene. Se dorește o actualizare a programelor de învățământ și metodologiile de predare curente pentru a direcționa atenția de la istoria națională către cea europeană. O memorie colectivă, o istorie colectivă, totul trasat de la Bruxelles. Noi le-am anticipat intenția și deja am scos din programa școlară istoria României și am introdus-o pe cea a Holocaustului. Urmează să scoatem din programă și limba română, ca s-o introducem pe cea anglo-americană sau ce ni se va dicta de la Bruxelles. Nici până acum manualele de istorie nu reflectau întregul adevăr, iar ce se va întâmpla de acum încolo va fi doar minciuno-istorie. Întrebat despre diferențele între perioadele istorice, Geo Bogza a spus așa: ,,Înainte înotam în sânge, acum înotăm în căcat.” Cartea cu pricina face parte din categoria celor fără valoare, care sunt bune doar ca maculatură. Cei doi inutili, Viatrovici și Luțiuk, sunt doar doi oameni care se dau… mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2883119