Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite, Dmitri Polianski, a calificat drept rușinos că Rusia a fost acuzată de retorică nucleară și de amenințări de către premierul Japoniei, Fumio Kishida, relatează Gazeta.ru.
„Ce rușine și dezonoare”, a scris Polianski pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).
În cadrul vizitei sale în Statele Unite, Kishida a declarat, în discursul pronunțat în Congresul SUA, că Rusia „continuă, chipurile, să amenințe folosirea armelor nucleare” și, de asemenea, a definit Japonia drept un „aliat credincios și un prieten ferm” al Statelor Unite.
Anterior, adjunctul ambasadorului nipon la ONU, Mitsuko Shino, a amintit de Hiroshima și Nagasaki, criticând retorica nucleară a autorităților ruse – totuși, în discursul său, diplomatul japonez nu a precizat cine anume a bombardat orașele japoneze.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Nitobe Inazo a publicat o carte în 1899 intitulată ,,Bushido: Sufletul Japoniei." Fostul președinte al SUA, Teddy Roosevelt, cumpărase 50 de exemplare din această carte pentru familie și prieteni. Codul Bushido, după care se conduceau samuraii, era un concept asemănător cu cel de cavalerism. În cartea amintită autorul interpretează codul de comportament al samurailor: cum ar trebui bărbații de onoare să se poarte în viața personală și profesională. Virtuțile descrise sunt: dreptatea (corectitudinea), curajul, bunăvoința (mila), politețea (bunele maniere), cinstea și sinceritatea, onoarea, loialitatea, caracterul, autocontrolul. Au dispărut samuraii, a dispărut și Bushido. Câte dintre aceste virtuți mai caracterizează un japonez? Că eu mereu am avut credința că Japonia este un etalon al onoarei și al cinstei. Să uiți ceea ce a făcut America poporului tău în 1945, să i te declari un ,,aliat credincios și prieten ferm", mi se pare o lipsă de demnitate, o slugărnicie. Și asta doar pentru a lovi în Rusia. Un samurai adevărat ar fi preferat o moarte onorabilă recurgând la seppuku, decât să-și piardă demnitatea. Dar nici Japonia nu mai este ceea ce a fost mai demult.