Antonov, despre noile sancțiuni ale SUA: Semnal pentru Kiev să nu accepte negocieri cu Rusia

Noile sancțiuni ale SUA, care vizează livrările de aluminiu, cupru și nichel de proveniență rusă, sunt un semnal pentru autoritățile ucrainene de a nu relua procesul de negocieri cu Federația Rusă în vederea rezolvării conflictului, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, citat de cotidianul Vedomosti.

În opinia diplomatului, introducerea acestor sancțiuni, ce implică și sateliți ai Statelor Unite, a devenit un pas nejustificat și politizat care creează un dezechilibru în activitatea piețelor mondiale. Antonov a estimat că introducerea restricțiilor poate fi răspuns la „mâna întinsă cu propuneri concrete a Rusiei” de reluare a negocierilor.

„În acest caz, scopul restricțiilor este clar: un semnal pentru Kiev că nu trebuie să accepte în nici caz, chiar dacă acest lucru va conduce la moarte pe front”, a conchis el.

În seara zilei de 12 aprilie, Trezoreria SUA a interzis importul de aluminiu, cupru și nichel de producție rusă și a limitat utilizarea acestor metale din Federația Rusă pe bursele mondiale și în tranzacționarea cu instrumente derivate. Interdicția se aplică metalelor de origine rusă produse după 13 aprilie 2024. Potrivit secretarului Trezorerie al SUA, Janet Yellen, noile interdicții ale SUA asupra metalelor cheie, adoptate în coordonare cu partenerii din Regatul Unit, au drept țintă veniturile pe care Rusia le poate folosi pentru a continua operațiunea militară specială din Ucraina.

În martie, s-a anunțat că volumul exporturilor de aluminiu brut rusesc către țările Uniunii Europene (UE) a crescut, în ianuarie 2024, cu 66% față de decembrie anul trecut, la 26.253 de tone. Exprimat în bani, acest lucru înseamnă că Rusia a vândut metal pentru 59,3 milioane de euro (+63%). În februarie, s-a anunțat că livrările de cupru rusesc către țările Uniunii Europene au scăzut, în 2023, cu 79% față de 2022, la 62.372 de tone. În 2021-2022, volumul importurilor de cupru din Rusia în UE a fost, în medie, de 296.000 de tone pe an, sau 36% din totalul achizițiilor de acest metal pe piețele externe.

Owner

View Comments

  • Dacă atâta le poate mintea, să introducă noi sancțiuni. SUA au luat această decizie împreună cu Marea Britanie. Își închipuie că Rusia nu are cui vinde aluminiu, cupru și nichel? China, India și Sudul Global sunt dispuse să cumpere. Când SUA sau Occidentul vor avea nevoie de aceste produse, le vor cumpăra la mâna a doua sau a treia, cu preț mult mai mare decât cel al Rusiei. Sancțiunile astea sinucigașe le va distruge economia. Interdicția de a cumpăra petrol și gaze rusești au adus Occidentul pe gura prăpastiei. Aștept urmările acestei decizii ,,deștepte". Jeremy Hunt, ministrul britanic de finanțe a declarat că ,,este mai ușor să neutralizăm capacitatea lui Putin de a purta războiul său ilegal în Ucraina atunci când acționăm alături de aliații noștri." Acționați, acționați, că vă tăiați singuri craca de sub picioare! Dar când ești prost, n-ai decât să suferi!
    În Elveția nu vor avea loc negocieri de pace, că SUA nu au interesul să fie pace. Cum va mai profita industria de armament și băncile din SUA? În Elveția, la complexul hotelier Burgenstock, pe malul Lacului Lucerna, se vor întâlni toți cei aliați împotriva Rusiei ca să discute între ei. Despre ce? Despre nimic important. Se relaxează, primesc diurne, au cazare și masă gratuite, se pot da cu bărcile pe lac, pot merge în pădure să culeagă floricele, îl vor ignora pe Zelenski fiindcă mereu cere bani și arme. Unii vor juca poker, ai noștri vor juca golf, fiecare ce poate. De fotografii și de înregistrările video vor profita Statele Unite, ca să arate lumii că Ucraina încă este o prioritate și că se află pe agenda lor de lucru. Abureli! Să declari că discuți despre pace când Rusia nu e prezentă, e ca și cum vor să discute despre cum va fabrica Elveția un ceas cu cuc, dar fără cuc.

Recent Posts

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (I)

Întrebare: - Din capitala Rusiei, de la Moscova, vom discuta cu ministrul Serghei Lavrov. Vă…

10 ore ago

La Harkov a fost demontat monumentul închinat eroilor din romanul lui Ilf și Petrov „12 scaune”

La Harkov au fost demontate sculpturile eroilor din legendarul roman „Douăsprezece scaune” scris de scriitorii…

14 ore ago

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația…

19 ore ago

Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina

Militarii ruși au anunțat că a fost lovită o navă încărcată cu rachete și alte…

19 ore ago

Un prezentator TV din Lituania a cerut să fie împușcații părinții pentru cântece rusești

Prezentatorul televiziunii publice lituaniene, Algis Ramanauskas, a venit cu ideea de a-i împușca pe părinții…

20 de ore ago

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

2 zile ago

This website uses cookies.