Nikita Mihalkov: Oscarul și cinematografia occidentală au murit

Cinematografia europeană și americană și-au pierdut măreția, iar premiile din industria filmlui s-au transformat în „evenimente cinematografice dinainte cenzurate cu cerințele comitetelor regionale (de partid – n.r.)”, a declarat artistul poporului al Federației Ruse, Nikita Mihalkov, într-un interviu pentru postul de televiziune Moskva 24, scrie Aif.ru.

Mihalkov a estimat că festivalurile de film de la Cannes și Veneția, precum și Oscarurile, și-au pierdut din însemnătate. În opinia actorului, cinematografia occidentală se dezvoltă din punct de vedere tehnologic, dar nu mai are acea măreție care era în filmele anilor ’70 sau din perioada Marii Depresii.

În plus, regizorul consideră că țările occidentale au „băgat în umbră” cinematografia altor țări, precum cea a Iranului, Chinei, Coreei.c

„La modul general vorbind voi spune un lucru groaznic, dar cu toată puterea ei tehnologică, cinematografia americană a murit. Nu mai sunt anii ’70 ai măreței cinematografii americane sau a acelei cinematografii din vremurile Marii Depresii”, a spus Nikita Mihailkov.

Owner

View Comments

  • Toate festivalurile actuale de film, inclusiv decernarea premiilor Oscar au devenit o afacere. Acum, filmele promovate nu mai au măreția și profunzimea filmelor de altădată. Sunt pline de violență, sunt vulgare și nu au nici o valoare artistică. Considerat un ,,Spielberg" al Rusiei, Nikita Mihalkov este un important regizor și scenarist, care a dăruit lumii filme excepționale. Amintesc doar: Soare înșelător (pentru care a primit premiul Oscar), Câteva zile din viața lui Oblomov, Cinci seri, Piesă neterminată pentru pianină mecanică, Ochi negri. A jucat în filmele Gară pentru doi, Fata fără zeste și în multe altele. Degeaba cinematografia occidentală sau cea americană este dezvoltată din punct de vedere tehnologic, dacă filmul nu transmite nimic, este rece, este fără viață. Cum poți să compari o floare adevărată cu una din plastic sau un om cu un robot? Ador filmele rusești, pentru că sunt profunde, foarte bine realizate, iar actorii reușesc să transmită toate sentimentele și trăirile. Filmele rusești istorice sau cele realizate după cărțile autorilor clasici nu au pereche în lume!

Recent Posts

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

4 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

7 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

7 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

8 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

9 ore ago

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

23 de ore ago

This website uses cookies.