Hot News

Nikita Mihalkov: Oscarul și cinematografia occidentală au murit

Nikita Mihalkov/ Foto: screenshot video/ aif.ru

Cinematografia europeană și americană și-au pierdut măreția, iar premiile din industria filmlui s-au transformat în „evenimente cinematografice dinainte cenzurate cu cerințele comitetelor regionale (de partid – n.r.)”, a declarat artistul poporului al Federației Ruse, Nikita Mihalkov, într-un interviu pentru postul de televiziune Moskva 24, scrie Aif.ru.

Mihalkov a estimat că festivalurile de film de la Cannes și Veneția, precum și Oscarurile, și-au pierdut din însemnătate. În opinia actorului, cinematografia occidentală se dezvoltă din punct de vedere tehnologic, dar nu mai are acea măreție care era în filmele anilor ’70 sau din perioada Marii Depresii.

În plus, regizorul consideră că țările occidentale au „băgat în umbră” cinematografia altor țări, precum cea a Iranului, Chinei, Coreei.c

„La modul general vorbind voi spune un lucru groaznic, dar cu toată puterea ei tehnologică, cinematografia americană a murit. Nu mai sunt anii ’70 ai măreței cinematografii americane sau a acelei cinematografii din vremurile Marii Depresii”, a spus Nikita Mihailkov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toate festivalurile actuale de film, inclusiv decernarea premiilor Oscar au devenit o afacere. Acum, filmele promovate nu mai au măreția și profunzimea filmelor de altădată. Sunt pline de violență, sunt vulgare și nu au nici o valoare artistică. Considerat un ,,Spielberg” al Rusiei, Nikita Mihalkov este un important regizor și scenarist, care a dăruit lumii filme excepționale. Amintesc doar: Soare înșelător (pentru care a primit premiul Oscar), Câteva zile din viața lui Oblomov, Cinci seri, Piesă neterminată pentru pianină mecanică, Ochi negri. A jucat în filmele Gară pentru doi, Fata fără zeste și în multe altele. Degeaba cinematografia occidentală sau cea americană este dezvoltată din punct de vedere tehnologic, dacă filmul nu transmite nimic, este rece, este fără viață. Cum poți să compari o floare adevărată cu una din plastic sau un om cu un robot? Ador filmele rusești, pentru că sunt profunde, foarte bine realizate, iar actorii reușesc să transmită toate sentimentele și trăirile. Filmele rusești istorice sau cele realizate după cărțile autorilor clasici nu au pereche în lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 3083785

După amenințările SUA la adresa Arktik LNG-2, ambasadorul Antonov a amintit de Nord Streams
12/04
În România, cu ocazia Zilei Cosmonauticii, au fost depuse flori la bustul lui Iuri Gagarin
12/04