Hot News
Putin a citat din Evanghelie într-o discuție despre politica de tineret
05/04
Corneliu Vlad: Un răspuns mult așteptat: Rusia are o “ideologie de stat”
05/04

Inaugurarea unor obiective sociale și rezidențiale în noile regiuni ale Rusiei

La Donețk s-a deschis Centrul Perinatal Republican, care a primit numele profesorului V.K. Ciaika/ Foto: ursa-tm.ru

Președintele Vladimir Putin a participat, prin legătură video, la deschiderea unor obiective sociale și rezidențiale din noile entități constitutive ale Federației Ruse, transmite site-ul oficial al Kremlinului.

La Donețk se deschide Centrul Perinatal Republican, care a primit numele profesorului V.K. Ciaika. Dotat cu echipamente medicale avansate de înaltă tehnologie, unitatea este alcătuită din zeci de secții, cu o capacitate totală de 140 de paturi.

În Lugansk, s-au încheiat lucrările de restaurare a Școlii Sportive de Haltere. Au fost create acum condiții de pregătire completă pentru competiții interregionale și naționale.

În plus, în orașul Mariupol sunt date în exploatare zece blocuri de locuințe, cu amenajare completă a teritoriului adiacent. Se pregătește pentru a fi dată în funcțiune clădirea filialei din Volgograd a Academiei Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei.


Discursul președintelui Vladimir Putin:

Bună ziua, dragi prieteni, colegi!

Continuăm să lucrăm în mod consecvent la refacerea și dezvoltarea Donbass-ului și a Novorossiei, la integrarea lor efectivă în spațiul unic socio-economic, administrativ și educațional al Rusiei.

Și repet: în ciuda actualei situații dificile, construim și reparăm locuințe, drumuri, obiective din sfera socială, a energiei, infrastructura, unități spitalicești, de învățământ, cultură și sport, punem la punct producția agricolă și industrială.

Toate regiunile țării noastre, departamentele federale și, bineînțeles, voluntarii, pentru care am cuvinte deosebite de recunoștință, acordă un important ajutor. Rolul de coordonator îl joacă Guvernul Rusiei.

Noi blocuri de locuințe din Mariupol/ Foto: denis-pushilin.ru

Dați-mi voie să amintesc faptul că până în 2030, Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson trebuie să atingă nivelul întregii Rusii la indicatorii cheie privind calitatea vieții oamenilor și dezvoltarea socio-economică. În acest scop, a fost lansat un program complex corespunzător până în 2030 și a fost aprobat programul de stat pentru restaurarea noilor subiecte ale Federației pentru 2024–2026. Ele acoperă cele mai variate direcții și domenii.

Rezultate semnificative sunt – semnificative, nesemnificative, în orice caz rezultate sunt cu siguranță. În 2022–2023, au fost finalizate lucrările la peste zece mii de obiective pe linie de beneficiari federali. În plus, în aceeași perioadă, peste șapte mii de obiective au fost restaurate de regiunile patronale.

Astăzi mai facem un pas în această mare și complexă activitate, dar, fără îndoială, foarte necesară oamenilor – deschidem unități medicale, de învățământ, blocuri de locuințe cu infrastructura aferentă, săli de sport în Donețk, Mariupol și Lugansk.

Printre ele se numără Centrul Republican Perinatal din Donețk. Este proiectat pentru 140 de paturi și șapte mii de nașteri pe an. Centrul are zece secții, inclusiv secții de patologie a gravidității, de reanimare și terapie intensivă, o maternitate, o unitate de îngrijire a nou-născuților, un laborator clinic de diagnosticare. Suprafața totală a complexului este de peste 28.000 de metri pătrați. 28.000 este un obiectiv impresionant.

Centrul a fost construit într-un timp record, iar astăzi este cea mai modernă unitate medicală de acest profil din regiune, dotată cu toate echipamentele necesare. Numără peste 620 de angajați. Este vorba despre 160 de medici și 290 personal medical. Mai mult, colectivul este deja completat în proporție de aproape 70 la sută.

Toate acestea reprezintă o contribuție serioasă la efortul nostru uriaș de susținere a familiilor din Rusia, a natalității, la formarea unui înalt prestigiu social al familiilor cu mulți copii din Rusia.

Desigur, le mulțumesc constructorilor și tuturor specialiștilor care au participat la implementarea acestui important proiect social.

Tot în Republica Populară Donețk, la Mariupol, se deschide o filială a Academiei din Volgograd a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. De la 1 septembrie anul curent, aici vor începe să învețe aproximativ 400 de cadeți.

Deschiderea acestei instituții de învățământ reprezintă o mare contribuție la extinderea oportunităților educaționale ale regiunii, la soluționarea problemei de cadre pentru unitățile teritoriale ale Ministerului de Interne și ale altor structuri ale statului.

Tot la Mariupol a fost construit un nou cartier rezidențial, cu zeci de blocuri de locuințe, cu o suprafață totală de peste 65.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă aproximativ șase sute de apartamente.

Anterior, acestea erau obiective neterminate. Acum – după realizarea tuturor lucrărilor de construcție și îmbunătățirilor aferente, vor primi chei de la noile apartamente moderne acei locuitori ai orașului care au rămas fără acoperiș deasupra capului din cauza binecunoscutelor evenimente, din cauza atrocitățile neonaziștilor.

În Lugansk a fost restaurată o școală sportivă specializată pentru copii și tineret a rezervei olimpice la haltere. Clădirea școlii a fost și ea distrusă în timpul luptelor.

Școala nu numai că a fost readusă la viață, reconstruită, a fost modernizată baza de antrenament, o sală specializată pentru haltere, au fost echipate cu tot ce trebuie vestiarele și dușurile pentru sportivi. Acum aici se pot antrena concomitent 20 de persoane, iar în total sute de sportivi și iubitori ai sportului. Suprafața totală a clădirii este de 315 metri pătrați.

Voi preciza, de asemenea, că, în ciuda tuturor dificultăților despre care am vorbit deja, în Republica Populară Lugansk continuă să funcționeze aproximativ 50 de unități de învățământ și sport: 41 de școli sportive, nouă școli pentru rezerva olimpică.

Vreau să exprim încă o dată recunoștință tuturor celor care participă la programul de dezvoltare și restaurare a Donbass-ului și Novorossiei de îmbunătățire a vieții oamenilor și, desigur, le urez succes în această muncă nobilă și pe viitor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo, Vladimir Vladimirovici Putin! Mai rar întâlnești un asemenea conducător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2883137