Crearea de către compania SpaceX a unei rețele de sateliți spion în interesul serviciilor de informații ale Statelor Unite prezintă riscuri serioase pentru securitatea operațiunilor spațiale, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, citat de RIA Novosti.
Pe 16 martie s-a aflat că SpaceX, compania miliardarului american Elon Musk, lucrează la crearea unei rețele formate de sute de sateliți spion, în baza unui contract secret cu Oficiul Național de Recunoaștere al SUA (NRO). Valoarea contractului semnat în 2021 este de 1,8 miliarde de dolari.
Se presupune că puternicul sistem de spionaj va fi format din sute de sateliți plasați pe orbita joasă a Pământului, sateliți capabili să obțină imagini de înaltă rezoluție ale Pământului. Dacă programul are succes, capacitatea guvernului și a armatei SUA de a detecta rapid potențiale ținte practic în orice colț al lumii va crește semnificativ.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Sunt convinsă că Rusia va putea crea o rețea de sateliți spion mult mai performantă decât cea a Companiei SpaceX. Rusia are oameni de știință capabili și resurse suficiente pentru a contracara acțiunile Statelor Unite. Părerea mea este că toți oamenii de știință și cercetătorii ruși care lucrează la diferite proiecte în SUA și Occident ar trebui chemați în țară. Pentru că SUA și Occidentul folosesc mințile luminate din diferite țări pentru interesul lor. Este revoltătoare decizia conducerii CERN, care a decis să pună capăt cooperării cu oamenii de știință din Rusia și Belarus. Pe lângă faptul că Rusia a contribuit cu 2 miliarde de euro la Large Hadron Collider și 10% din echipament, cei de la CERN s-au folosit ani de zile de vastele cunoștințe ale oamenilor de știință ruși. Decizia asta face parte din noul pachet de sancțiuni aplicate Rusiei sau șmecherii occidentali au obținut ce au vrut de la cercetătării ruși, iar acum nu mai au nevoie de ei? De aceea, toți oamenii de știință și cercetătorii ruși ar trebui să-și concentreze forțele și cunoștințele doar spre folosul Rusiei.