Uniunea Europeană a recomandat ca în Ucraina să fie trimise ”arme cu rază și mai lungă de acțiune”, deoarece cu mijloacele folosite în prezent ea nu poate învinge, a declarat Serghei Lavrov, potrivit căruia acest lucru înseamnă „participare directă la război”, relatează RBC.
Ministrul de Externe Serghei Lavrov a declarat că, potrivit informațiilor deținute de autoritățile ruse, serviciul de politică externă al UE a elaborat recomandări pentru Ucraina, din care reiese că regimul de la Kiev nu va putea, cu mijloacele actuale, să învingă. Discursul a fost transmis pe canalul de YouTube al MAE rus.
„De aceea, trebuie să punem accent pe trimiterea în Ucraina a unor arme cu rază și mai lungă de actiune, pentru ca ele să ajungă până în inima Rusiei, potrivit descrierii Uniunii Europene, și, astfel, să creăm confuzie și panică, să aruncăm în aer încrederea oamenilor. Nu este asta oare o participare directă la război? Desigur”, a spus Lavrov.
De la începutul operațiunii militare din Ucraina, țările occidentale i-au oferit ajutor în mod regulat, inclusiv prin trimiterea de tehnică militară. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la începutul lunii februarie că UE a antrenat peste 40.000 de soldați ucraineni, a trimis tehnică militară în valoare de 28 de miliarde de euro, și-a sporit, de asemenea, capacitatea proprie de producție de muniție cu 40%. Potrivit spuselor sale, Bruxelles intenționează ca până în martie să livreze Kievului peste 500.000 de obuze de artilerie și peste 1 milion până la sfârșitul anului. În opinia ei, aceste cantități sunt insuficiente, cerând, prin urmare, accelerarea procesului de livrare a muniției în Ucraina.
La începutul anului 2024, șeful statului Vladimir Putin a calificat țările occidentale drept oponenți ai Rusiei, care doresc „distrugerea statalității ei” și „înfrângerea strategică pe câmpul de luptă” cu mâinile ucrainenilor. Putin a indicat demilitarizarea Ucrainei ca fiind unul dintre obiectivele operațiunii militare.
Conducerea rusă a condamnat în repetate rânduri sprijinul militar pentru Kiev din partea țărilor occidentale. Moscova consideră că această susținere nu va duce decât la o prelungire a conflictului, al cărui rezultat este stabilit dinainte.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Acest fapt nu este doar o participare directă la război, ci este chiar o declarație de război la care Rusia este obligată să răspundă. S-ar putea ca UE să constate că armele ei cu rază și mai lungă de acțiune sunt de-a dreptul scurte în comparație cu cele ale Rusiei. Ghinion, ar spune unii...