Rusia este în avangarda luptei pentru un viitor mai bun al lumii. Încercările Occidentului de a izola Federația Rusă a suferit un eșec, dar „potențialul de ostilitate nu s-a epuizat”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vorbind în Duma de Stat la „Ora Guvernului”, relatează Rossiiskaia gazeta.
Înțelegerea reciprocă cu țările din Estul Global și din Sudul Global cu privire la ceea ce se întâmplă în lume crește de la zi la zi. Devine evident că planurile minorității occidentale de a izola Federația Rusă și de a crea un „cordon sanitar” în jurul țării au eșuat. „Promotorii inițiativelor anti-ruse sunt obligați să recunoască acest lucru. Deși trebuie să înțelegem că ei nu au epuizat nici pe departe potențialul de ostilitate și continuă să amplifice presiunea asupra Rusiei și a aliaților noștri”, a subliniat ministrul.
El a adăugat că în acest sens a fost pus în mișcare nu doar regimul de la Kiev, dar și un amplu arsenal de instrumente specificie războiului hibrid și folosite în spațiul informațional, în economie, cultură, sport. „Vedem zilnic toate aceste lucruri”, a concluzionat Lavrov.
Ministrul a spus că Rusia își va continua cursul bazat pe conceptul de politică externă. „Cursul își dovedește viabilitatea, în special în ceea ce privește protecția intereselor naționale și cooperarea internațională reciproc avantajoasă”, a subliniat Lavrov.
Diplomatul a mai precizat că Statele Unite încearcă să gestioneze haosul, destabilizând în același timp regiune după regiune. Lavrov a amintit că lumea devine multipolară, ordinea mondială este mai justă, iar acest lucru este înțeles în noile centre de putere – în Eurasia, regiunea Pacificului, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină.
El a menționat că relațiile dintre Federația Rusă și China joacă un rol stabilizator în treburile internaționale și se află la cel mai bun nivel din întreaga lor istorie de 75 de ani. Rusia lucrează, de asemenea, la extinderea prezenței sale diplomatice în țările africane.
„Washingtonul și aliații lui nu renunță la visele de a ne provoca o înfrângere strategică. Este adevărat că, în ultima vreme … în Occident se vorbește tot mai mult nu despre victoria lor, ci despre cum să fie Putin împiedicat să învingă”, a apreciat diplomatul.
După un interviu cu ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, postul de televiziune britanic Sky News, a recunoscut că declarațiile acestuia legate de situația din jurul Ucrainei și de economia ruse sunt adevărate.
Ambasadorul a vorbit despre deplasarea liniei frontului din Ucraina către Occident și despre dificultățile întâmpinate de Kiev în găsirea de resurse pentru mașina lui militară. În același timp, Rusia, potrivit diplomatului, a supraviețuit sancțiunilor occidentale, iar industria militară autohtonă dispune de toate capacitățile necesare.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.
View Comments
Cum a crezut Occidentul că poate izola Federația Rusă? O țară de asemenea dimensiune n-ar putea fi izolată niciodată. Occidentul a făcut o comparație între suprafața lui cu cea a Rusiei? Încercările lamentabile prin acele sancțiuni n-au făcut decât să creeze mari probleme Occidentului, nu Rusiei. În privința ostilităților nu prea este nimic de comentat. Doar atât mai pot face: să fie ostili. Nu mai sunt capabili de un lucru constructiv, de un sentiment bun. La vârsta pe care o au nu cred că mai pot fi educați. Vor muri plini de ură și de resentimente. Toți liderii occidentali vorbesc, dar nimeni nu comunică. Nu, Rusia nu nici izolată, nici nu e cu economia la pământ. Cred că se potrivesc de minune vorbele rostite în 1856 de prințul Aleksandr Gorciakov, ministrul afacerilor străine al Rusiei: ,,Se spune că Rusia este supărată. Nu, Rusia nu este supărată, doar se concentrează."