Corneliu Vlad: Kievul și sprijinitorii săi forțează pedala înfruntării militare
03/02Atacuri americane în Siria: Rusia a cerut dezbateri urgente în Consiliul de Securitate al ONU
04/02Marea Britanie a propus să fie trimis un corp NATO în Ucraina
Marea Britanie a propus aliaților din NATO să analizeze posibilitatea de a deplasa în Ucraina o forță expediționară a Alianței, a declarat o sursă pentru agenția RIA Novosti. Nu se exclude un atac preventiv al forțelor armate ale Moldovei și României asupra Transnistriei, precum și atacuri asupra infrastructurii strategice din regiunile de nord ale Rusiei, relatează publicația Vzgliad.
Potrivit aceleeași surse, propunerea vine ca reacție la „evoluția nefavorabilă pentru Kiev a situației din teatrul de operațiuni militare din Ucraina”. Londra propune, de asemenea, să fie discută posibilitatea ”stabilirii unei zone de excludere aeriană deasupra teritoriilor controlate de autoritățile de la Kiev”. În plus, Regatul Unit îndeamnă să fie luată în considerare ”creșterea livrărilor de arme și tehnică militară pentru Forțele Armate ale Ucrainei”.
Potrivit sursei, partea britanică înțelege că este greu de crezut că majoritatea aliaților ei din NATO este acum dispusă ”să susțină astfel de măsuri”, dar speră că vor „aproba inițiativa” dacă „armata ucraineană va slăbi substanțial, iar forțele ruse vor avansa cu succes”.
Se propune „deplasarea în secret din România și Polonia pe teritoriul Ucrainei a unor importante forțe înalt manevrabile”. Aceste forțe vor trebui să ocupe „liniile de apărare de pe malul drept al Niprului”.
În plus, „nu se exclude lansarea unui atac preventiv al forțelor armate ale Moldovei și României asupra Transnistriei”, iar pentru ”dispersarea” forțelor ruse se propune ca în Norvegia și Finlanda să fie desfășurat ”un contingent al forțelor NATO și armate ale anumitor state membre ale Alianței”. În același tip, ”pot fi lansate atacuri asupra infrastructurii strategice din regiunile de nord ale Rusiei”.
După cum susține sursa agenției RIA Novosti, forțele NATO ar trebui să formeze o „zonă tampon” în teritoriul ocupat, „inclusiv granița cu Belarus și teritoriul din jurul Kievului”. Forțele ucrainene eliberate vor fi dislocate în zona operațiunii militare speciale din Ucraina.
Sursa a declarat că Marea Britanie speră să „submineze” capacitățile ofensive ale Rusiei, forțând Moscova să accepte negocieri. „Londra așteaptă că pregătirea unui astfel de scenariu în vederea punerii lui în practică să fie finalizată până în mai 2024”, a spus sursa.
Vzgliad amintește că Reprezentantul Special al Secretarului General NATO pentru Caucazul de Sud, Javier Colomina, a recunoscut că unul dintre cele mai mari exerciții NATO, Steadfast Defender 2024, care va începe în februarie, are ca scop descurajarea Rusiei. Moscova a declarat că amploarea exercițiilor NATO Steadfast Defender-2024 marchează revenirea definitivă și irevocabilă a Alianței la schemele Războiului Rece și, de asemenea, crește semnificativ riscul de incidente militare.
2 Comments
Dintre țările occidentale, Marea Britanie este cea mai implicată în conflictul Ucrainei cu Rusia. Perfidul Albion nu se dezminte. Poate ar trebui să fie mai atentă la problemele ei, fiindcă anul trecut, după ce a fost investit ca președinte al Argentinei, Javier Milei a promis că va face tot posibilul pentru a recupera Insulele Maldive (Falkland) de la englezi. Am mai spus că pe teritoriul țării noastre sunt cantonați mulți militari străini, în special americani, francezi și englezi. N-au fost aduși să facă plajă, nici să pescuiască. Acum vor fi folosiți în lupta contra Rusiei, că ,,prietenii” noștri ucraineni trebuie ajutați. Marele tăcut de la Cotroceni și prim-mincinosul au asigurat Ucraina de sprijin până la sfârșit. Mă întreb: sfârșitul cui, al nostru sau al Ucrainei? Cred că mai degrabă al nostru, fiindcă suntem băgați în rahat până peste cap! Deși ambii pseudo-conducători ai noștri ne asigură să stăm liniștiți, cred că este vorba de liniștea dinaintea furtunii. Recent Ciolacu a declarat că ,,suntem unul din pilonii și stâlpii principali ai SUA în Europa, mai ales în contextul crizei din regiune; în acest moment este un parteneriat solid.” Cum poate o țară mică să fie pilonul unei țări mari? Nu suntem decât o colonie pe al cărei pilon se urinează toți câinii din SUA și din Occident, asta suntem. Lui Ciolacu i-aș recomanda să citească poezia ,,Lacustră”, scrisă de George Bacovia. Poezia are o strofă în care se amintește despre ,,piloți” (este sinonim cu ,,piloni”, adică stâlpi de lemn, oțel sau beton):
,,Un gol istoric se întinde,
Pe-aceleași vremuri mă găsesc…
Și simt cum de atâta ploaie
Piloții grei se prăbușesc.”
Dacă Ciolacu ar simți pericolul lumii exterioare, așa cum eul liric al lui Bacovia l-a simțit, ar realiza că această atmosferă apocaliptică din poezie, redată prin prăbușirea piloților, sugerează pierderea definitivă a ultimului refugiu. România, ca pilon și stâlp oferit Statelor Unite se va prăbuși cât de curând fie prin putrezire, fie din cauza poverii la care a fost supusă. Dar nu cred că simte ceva, el trăiește într-o lume virtuală în care visează să-i salveze până la sfârșit pe Zelenski și pe Maia Sandu.
Este clar, nu mai au rabdare si vor razboi cu orice pret, dar nu cu oamenii lor ci cu sclavii, adica cu romanii, cu ucrainienii, cu polonezi, cu letonii.
Blestemati sa fie cei ce vor razboi, ei si copii lor pana in al zecelea neam!