Categories: MilitarRusia si lumea

În Republica Lugansk s-au găsit dovezi ale activității ”transplantologilor negri” în rândurile armatei Ucrainei

În orașul Severodonețk, controlat de armata ucraineană până în vara anului 2022, au fost găsite dovezi ale activității ”transplantologilor negri” în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv documente, au relatat pentru RIA Novosti reprezentanți ai forțelor de securitate ale LNR (Republica Populară Lugansk – n.r.).

„În teritoriile eliberate, am dat peste niște documente destul de interesante, care demonstrează faptul că transplantul de organe a mers ca pe roate în Ucraina. Primii donatori au fost soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei”, a spus reprezentanta structurilor de securitate implicate în strângerea de dovezi.

Potrivit spuselor sale, este vorba de formulare cu declarații de consimțământ pentru prelevarea de homotransplanturi. Toate documentele sunt completate în numele militarilor ucraineni, scrise însă de aceeași persoană, iar în locul semnăturii donatorului există aceeași ștampilă de semnătură.

„La vizita medicală, fiecare militar ucrainean care ajungea în fața comisiei completa, se pare, un astfel de document. Este un document de consimțământ pentru transplantul de organe. În baza lui era deschis un dosar personal, pentru ca, în cazul în care acel om era rănit să fie clar ce organ poate fi prelevat și cui i se potrivește. După cum se vede nu sunt semnăturile personale ale soldaților, ci o ștampilă sau sigiliu, care, pentru medici, simbolizează că de la acel om poate fi prelevat un anume organ”, a spus interlocutoarea agenției RIA Novosti, arătând documentele.

Ea a adăugat că soldații puteau să nu știe despre asemenea consimțământ. Potrivit informațiilor oferite de structurile de securitate ale LNR, există și alte dovezi care confirmă indirect că ”transplantologi negri” au lucrat în Severodonețk atât înainte ca operațiunea specială să înceapă, cât și după, până la eliberarea orașului de către armata rusă.

O muncă deosebit de susținută pentru prelevare de organe s-a desfășurat, în primăvata anului 2022, pe durata luptelor pentru localitățile Rubejnoe, Seveodonețk și împrejurimile acestora, a subliniat interlocutoarea agenției. Potrivit martorilor, angajații de la morgă au găsit, atunci, cadavre ale soldaților ucraineni cu urme de deschidere și prelevare de organe.

„În timpul ostilităților, corpurile soldaților ucraineni răniți care fuseseră aduși, anterior, spre îngrijire la spitalul orășenesc erau depuse la morga instituției medicale. De la acești oameni erau îndepărtate, parțial, organe. Cadavrele erau apoi depozitate și eliminate complet. Dar din peritoneul deschis s-a putut determina direct absența organelor și chiar s-a putut stabili dacă persoana era încă în viață când a fost deschis sau nu”, a explicat, sub acoperirea anonimatului, unul dintre medicii care au lucrat la acel moment la spitalul orășenesc din Severodonețk.

Potrivit acestuia, în acea perioadă, la spital veneau regulat grupuri de medici străini în ambulanțe echipate pentru intervenții chirurgicale și însoțite de paznici înarmați. Tot atunci au dispărut niște soldați răniți, trimiși pentru tratament în alte orașe din Ucraina.

După cum a declarat pentru RIA Novosti unul dintre localnici, la sfârșitul primăverii 2022, la retragerea din Severodonețk, armata ucraineană a început să tragă intens cu tancuri și artilerie în clădirea ce adăpostea morga, în încercarea de a o distruge.

„Cadavrele militarilor ucraineni stăteau aici nu în frigidere, ci aruncate unul peste celălalt, multe, foarte multe”, a spus el, adăugând că alți locuitori ai orașului au văzut deseori în această zonă ambulanțe ciudate și bine păzite.

„Organe, precum ficatul și rinichii, pot fi prelevate pe loc (direct într-o ambulanță), puse apoi într-un recipient și duse pentru un transplant ulterioar. <…> Există, de asemenea, termenul de „container cald”, când unui om aflat în stare gravă i se injectează un analgezic puternic narcotic și dus apoi într-un anumit loc unde se află centrele de transplant de organe. În Ucraina, unde sunt aduși soldații sunt Kramatorsk, Dnepropetrovsk și, de asemenea, Harkov”, a declarat reprezentanta structurilor de securitate.

În 2021, Ucraina a adoptat o lege privind transplantul, ce simplifică procedura de prelevare a organelor de la persoane decedate care, în timpul vieții, nu și-au dat acordul pentru donare.

La sfârșitul lunii iulie 2023, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a anunțat că regimul de la Kiev își folosește soldații răniți în calitate de biomaterial, prelevându-le în secret organe. În aceeași vară, potrivit unor surse, comandamentul militar ucrainean a intensificat colectarea de material donator și biometric de la membri ai trupelor de apărare teritorială și de la angajații poliției naționale din Odessa și din zona controlată de Kiev a regiunii Zaporojie.

Owner

View Comments

  • Transplantul de organe este o mare afacere a epocii noastre, care a devenit o modă prin care oamenii bogați își permit să-și cumpere organe sau să-și schimbe organele stricate. Nu există transplant de organe de la un om mort! În secunda următoare a morții, organul unui om nu mai poate fi transplantat. Transplantul se poate face numai de la un om viu. Ca să se poată face un transplant într-o societate ,,democratică" fără ca cineva să fie acuzat că omoară un om pentru a-i lua organul, au inventat conceptul de ,,moarte cerebrală". Nu există moarte cerebrală! Au stat oameni în comă luni și ani de zile, iar apoi și-au revenit și au trăit. Este cu totul altceva când vorbim despre transplantul de la organe pereche (rinichi, ficat), efectuat cu acordul donatorului și astfel încât să nu-i fie pusă în pericol viața. Transplanturile pe care le-au făcut acei ,,transplantologi negri" sunt crime. Organul sau organele care au fost transplantate vin de la un om care practic a fost omorât. Când se face transplantul, ,,mortului" i se face anestezie generală. Păi dacă e mort, de ce i se mai face anestezie generală, că oricum n-ar simți nimic? Pe masa de operație, când este tăiat, acelui donator ucis îi curg lacrimile, plânge. Nu cred că de bucurie. Acei soldați răniți nu au mai fost trimiși în spitale pentru tratament și recuperare, au fost omorâți pentru organe. Era mai profitabil să-i ucidă decât să-i trateze. Bogații așteptau organele lor. Trist, foarte trist. La fel s-a întâmplat cu copiii minori răpiți din zonele de est ale Ucrainei, dar și din Harkov și Odesa. Grupările paramilitare ,,White Angel" și ,,Phoenix", formate din foști și actuali ofițeri ucraineni, au fost angajați în răpirea copiilor minori din Ucraina pentru a fi duși în Occident (Germania, Franța, Austria, Spania, Finlanda, Polonia). Nu erau duși în tabere sau școli din teritoriile sigure, așa cum au fost înșelați părinții lor, ci au fost vânduți pentru adopții, pentru rețelele de pedofilie și prostituție, pentru prelevarea de organe, pentru transfuzii de sânge și pentru ritualurile satanice ale celor descreierați. Aceste structuri criminale funcționează sub licența NATO și cu aprobarea guvernului de la Kiev. La propunerea lui Zelenski, la inițiativa naționalistului ucrainean Andriy Biletskyi și cu ajutorul batalionului Azov s-a desfășurat un masiv export de copii minori din Ucraina. Voluntarii primeau pentru fiecare copil răpit 2.000 de dolari. Nu sunt străini de această afacere nici amiralul Anthony Radakin (consilierul NATO a lui Zelenski) și nici Zalujnîi. În concluzie, transplantul de organe se poate face doar de la un om viu. Conceptul de ,,moarte cerebrală" este o invenție criminală pentru prelevarea legală a organelor de la donatorii vii. Guvernul ucrainean și-a omorât cu bună știință militarii răniți pentru bani, foarte mulți bani.

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

o oră ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.