Putin a depus flori la monumentul „Piatra de Hotar” din Petecul de pământ Nevski, Sankt-Petersburg

La împlinirea a 80 de ani de când a fost ridicat asediul Leningradului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus flori la monumentul „Piatra de Hotar” amplasat în Petecul de pământ Nevski, informează agenția RIA Novosti.

Lăsându-se într-un genunchi, șeful statului a așezat un buchet de trandafiri roșii legați cu o panglică neagră de doliu. Ceremonia a avut loc în timp ce garda de onoare a interpretat melodia cântecului „Liniște”, scris de Lev Gurov.

Petecul Nevski este un avanpost pe malul stâng al fluviului Neva, devenit simbol al rezistenței și curajului de care au dat dovadă soldații sovietici în bătălia pentru Leningrad și a jucat un rol cheie în succesul Operațiunii ”Iskra”, din ianuarie 1943.

În plus, președintele a vizitat Cimitirul Memorial Piskariovskoe, unde a depus flori la groapa comună în care este îngropat fratele său și, de asemenea, a mai depus o coroană de flori la poalele monumentului ”Patria-Mamă”.

În cumplita iarnă (1941-1942) din perioada blocadei, Cimitirul Piskariovskoe a devenit principalul loc unde erau îngropați morții. Aici, în gropile comune își dorm somnul de veci 420.000 de locuitori ai orașului și 70.000 de soldați-apărători.

Asediul Leningradului, care a început la 8 septembrie 1941, a durat aproape 900 de zile. Singura modalitate de a furniza hrană locuitorilor orașului încercuit a fost „Drumul Vieții” care mergea pe gheața formată pe lacul Ladoga. Blocada a fost spartă pe 18 ianuarie 1943 și a fost ridicată complet pe 27 ianuarie 1944.

În octombrie 2022, Tribunalul orașului Sankt Petersburg a recunoscut acțiunile naziștilor din perioada asediului Leningradului drept crimă de război și genocid al poporului sovietic. Potrivit documentelor aflate la dispoziția Procuraturii orașului, numărul victimelor s-a ridicat la cel puțin 1.093.842 de oameni. Prejudiciul adus orașului și locuitorilor acestuia este estimat la 35,3 trilioane de ruble la cursul de schimb actual.

Owner

View Comments

  • Asediul Leningradului: cea mai ucigătoare blocadă a unui oraș din istoria omenirii. Pentru locuitorii mai bătrâni este încă Leningrad (nu Sankt Petersburg), nu atât în memoria lui Lenin, ci în cinstea celor care au murit de foame și frig în timpul celor aproape 900 de zile în care orașul a fost asediat de armata Germaniei naziste. Există două orașe în Rusia, unde în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial s-au petrecut cele mai mari tragedii: Leningrad (Sankt Petersburg) și Stalingrad (Volgograd). Doar la auzul acestor două nume te înfiori și ți se pune un nod în gât. Nu ai cum să nu admiri poporul rus, care din atâtea nenorociri de-a lungul istoriei sale s-a ridicat de la pământ și a luat-o de la început. Nu ai cum să nu admiri aceeastă rezervă inepuizabilă de viață! A fost un gest frumos din partea președintelui Putin că a depus flori și s-a recules la monumentul ,,Piatra de Hotar", transmițând astfel că nimeni nu este uitat și nimic nu se uită.

Recent Posts

Putin a inaugurat aeroporturi în Magadan, Stavropol și Ceboksarî

Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…

3 ore ago

Putin a înaugurat o autostradă de mare viteză spre Podul Crimeii

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…

3 ore ago

Putin: Rusia trebuia să pregătească operațiunea specială din Ucraina mult mai devreme

Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…

4 ore ago

Moscova a văzut că NATO se pregătește de război cu Rusia și i-a trimis semnale ferme

Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…

5 ore ago

Atac cu rachete al armatei ruse: A fost lovită reprezentanța CIA la Kiev

În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…

6 ore ago

Regizorul italian Giancarlo del Monaco a primit cetățenia rusă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…

20 de ore ago

This website uses cookies.