Categories: MilitarRusia si lumea

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema avionului Il-76 doborât în Rusia

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit în legătură cu doborârea avionului militar Il-76, care transporta prizonieri de război ucraineni, informează agenția TASS și publicația Gazeta.ru.

La reuniune, Moscova a fost prezentă prin prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski. El a declarat că în această tragedie ar putea fi implicată tehnică militară occidentală.

Polianski a avertizat că, dacă se confirmă că Ucraina a folosit obuze europene, pentru țările occidentale situația se complică, ele devenind complice la crimă. Diplomatul a precizat că avionul putea fi doborât fie de sistemul american Patriot, fie de cel german, IRIS-T.

Polianki a subliniat că Rusia a promis că va face tot posibilul pentru a se asigura că cei responsabili de prăbușirea Il-76 primesc pedeapsa meritată.

Avionul Il-76 s-a prăbușit în dimineața zilei de 24 ianuarie, nu departe de satul Iablonovo, din Regiunea Belgorod. Aeronava transporta prizonieri de război ucraineni, ce urmau să fie debarcați în centrul administrativ al regiunii. În total, la bord se aflau 65 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, șase membri ai echipajului și trei însoțitori.

Owner

View Comments

  • Doar prin faptul că furnizează armament Ucrainei și acesta este folosit împotriva civililor, Occidentul și SUA se fac vinovate de crimă. Acum se mai poate considera și un atac împotriva Rusiei, fiindcă avionul a fost doborât pe teritorul rusesc. Indiferent că s-au folosit rachete americane sau germane, vinovații ar trebui să plătească. Sincer, mă îndoiesc că va fi tras cineva la răspundere. În ultimul timp au fost uciși intenționat civili ruși în piețe, tot cu rachete americane sau occidentale. A fost tras cineva la răspundere? A trecut atâta timp de la distrugerea gazoductelor Nord Stream și a hidrocentralei Kahovka și nimeni nu a plătit pentru astea. Vor tărăgăna ancheta la nesfârșit. Nu știu ce ar trebui să facă Rusia, dar trebuie să facă ceva împotriva acestor nemernici. S-au adunat prea multe, Rusia este mereu hărțuită și umilită, iar criminalii demonstrează lumii că pot face orice fără să fie pedepsiți.

Recent Posts

Polianski, despre rolul Marii Britanii în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina

Marea Britanie joacă un „rol însemnat” în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina, Londra fiind…

4 ore ago

Ce plan a adus Zelenski în Statele Unite

Volodimir Zelenski se află într-o vizită în SUA, în cadrul căreia va participa la Adunarea…

5 ore ago

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (II)

Întrebare: - Când ne referim la „exportul democrației” (despre care vorbesc americanii), cum privește Rusia…

19 ore ago

Din mass-media române. Candidații otomani la prezidențiale: Între un ienicer și Țepișor al II-lea

Radu GOLBAN Într-o scenă politică ce pare desprinsă dintr-un teatru al absurdului, Nicolae Ciucă și…

23 de ore ago

Alaudinov: Armata Ucrainei vrea să ajungă la Centrala Nucleară de la Kursk, dar nu mai are nicio șansă

Comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu renunță…

o zi ago

Erdogan: Anumite lobby-uri nu au vrut negocieri privind Ucraina

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că „anumite lobby-uri” nu au vrut ca negocierile…

o zi ago

This website uses cookies.