Categories: MilitarRusia si lumea

Peskov: Kievul a fost înștiințat la timp în legătură cu transportul prizonierilor cu avionul Il-76

Partea rusă a înștiințat la timp Kievul în legătură cu transportul prizonierilor de război cu o aeronavă Il-76, doborâtă de armata ucraineană în Regiunea Belgorod, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând afirmația Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit căreia Kievul nu știa cine se afla la bordul avionului, relatează Interfax.

El a amintit că reprezentanții părții ruse au vorbit despre „informări efectuate la timp” în acest sens.

Peskov a adăugat că Rusia i-a înștiințat la timp pe reprezentanții serviciilor de informații ucrainene privind necesitatea asigurării securității aeriene din jurul orașului Belgorod.

Referindu-se la ancheta deschisă în cazul acestui incident, secretarul de presă al președintelui a confirmat că au fost găsite „cutiile negre” ale avionului, iar „pe fuselajul avionului s-au descoperit urme de elemente distructive”.

„Prin urmare, este rândul anchetatorilor să determine tipul elementelor distructive, cărui tip de armement i se potrivesc”, a subliniat Peskov.

Interfax amintește că, pe 24 ianuarie 2024, un avion de transport militar rusesc Il-76 s-a prăbușit la câțiva kilometri de satul Iablonovo, din Regiunea Belgorod. La bordul aparatului se aflau 6 membri ai echipajului, ofițeri ai poliției militare și peste 60 de militari ucraineni prizonieri. Toți au murit.

Incidentul a fost anunțat de ministerul rus al Apărării, potrivit căruia avionul Il-76 a fost doborât de Forțele Armate ale Ucrainei cu ajutorul unui sistem de rachete antiaeriene de pe teritoriul regiunii Harkov, fiind înregistrată lansarea a două rachete.

Owner

View Comments

  • Sigur că Kievul cunoștea foarte bine ruta aeriană pentru transportul prizonierilor către zona de schimb. Nu a fost primul schimb de acest fel, însă aici a fost un act terorist premeditat de către autoritățile ucrainene. Ucraina a sabotat preocedura de schimb într-un mod mișelesc! Așa cum a declarat adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski, Kievul a transmis tuturor un mesaj prin care a arătat că e ,,gata să-și sacrifice proprii cetățeni pentru interesele geopolitice ale Occidentului." De parcă până acum nu asta au făcut! Domnul Polianski a adăugat că ,,doar datorită eroismului piloților care au deviat în ultimul moment de la zonele rezidențiale, nimeni de la sol nu a avut de suferit." Nu mai adaug declarațiile aberante ale diplomaților ucrainean, francez și american de la ONU, Kristina Haiovișin, Nicolas de Riviere și Robert Wood, care acuză Rusia. Declarațiile lor nu merită atenția, sunt de-a dreptul penibile. Vor plăti autoritățile ucrainene pentru această crimă care, să nu uităm, s-a petrecut pe teritoriul Rusiei? Nu prea cred. Pentru racheta căzută în Polonia și care a ucis doi fermieri au plătit ucraineni? Nu. De la aceste organizații internaționale care zic (doar zic) că apără drepturile omului și ale statelor și care veghează la ,,pacea" lumii nu cred că trebuie așteptat ceva. Regulile și legile sunt făcute doar pentru unii, nu pentru toți. Rusia trebuie să-și caute și să-și facă singură dreptate, așa cum crede ea.

Recent Posts

Polianski, despre rolul Marii Britanii în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina

Marea Britanie joacă un „rol însemnat” în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina, Londra fiind…

2 ore ago

Ce plan a adus Zelenski în Statele Unite

Volodimir Zelenski se află într-o vizită în SUA, în cadrul căreia va participa la Adunarea…

3 ore ago

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (II)

Întrebare: - Când ne referim la „exportul democrației” (despre care vorbesc americanii), cum privește Rusia…

17 ore ago

Din mass-media române. Candidații otomani la prezidențiale: Între un ienicer și Țepișor al II-lea

Radu GOLBAN Într-o scenă politică ce pare desprinsă dintr-un teatru al absurdului, Nicolae Ciucă și…

21 de ore ago

Alaudinov: Armata Ucrainei vrea să ajungă la Centrala Nucleară de la Kursk, dar nu mai are nicio șansă

Comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu renunță…

24 de ore ago

Erdogan: Anumite lobby-uri nu au vrut negocieri privind Ucraina

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că „anumite lobby-uri” nu au vrut ca negocierile…

24 de ore ago

This website uses cookies.