Categories: MilitarRusia si lumea

Expert chinez, despre consecințele pe termen lung ale doborârii avionului Il-76

Doborârea, deasupra Regiunii Belgorod, a avionului care transporta prizonieri de război ucraineni ar putea provoca o escaladare a conflictului. Pe fondul exercițiilor fără precedent angajate de NATO și care sunt în curs de desfășurare, acest lucru poate duce la consecințe imprevizibile, scrie Global Times, citând părerile mai multor experți.

După cum reiese din primele informații date publicității în legătură cu incidentul, avionul Il-76 a fost doborât de partea ucraineană. În plus, a fost lovit un mijloc de transport la bordul căruia se aflau propriii ei cetățeni, subliniază Cui Heng, expert la Centrul chinez pentru schimburi și cooperare juridică al Organizației de Cooperare de la Shanghai.

În cazul în care această versiune se confirmă, atunci președintele Zelenski și administrația sa se vor confrunta cu o reacție extrem de dură din partea societății. Nu este exclus ca agresiunea împotriva guvernului, care și-a distrus propriii prizonieri de război, să depășească ostilitatea față de Rusia, admite specialistul.

Pe acest fundal, NATO a început exerciții militare fără precedent de la Războiul Rece. Dacă pe durata lor în privința Rusiei vor fi comise acțiuni provocatoare, Moscova va răspunde fără echivoc, avertizează experții.

Totuși, țările europene nu ard de dorința de a se implice în conflictul cu Rusia, care își sporește constant potențialul militar. Prin urmare, ciocniri directe între Federația Rusă și NATO sunt puțin probabile, dar este destul de posibilă o creștere a stării de confruntare, prognozează Cui Heng.

Owner

View Comments

  • Conflictul ar putea escalada în urma doborârii avionului sau din orice altceva. Este evidentă dorința SUA de a exista un conflict major în Europa. Au susținut ele vreun conflict sau război pe teritoriul lor? Niciodată. Până când acest stat dornic de războaie (adică SUA) nu va fi ,,liniștit" cumva, nu va exista pace în lume. Se spun cuvinte mari prin gura a tot felul de experți, politologi și analiști, dar se fac fapte mici.

Recent Posts

Școala de limba rusă – 10 ani de existență!

Înscrieri deschise pentru anul școlar 2024-2025 Coordonatori: Doamna profesoară emerită Eugenia Crețanu și profesor Alexandru Mîță, fondatorii Școlii de…

o oră ago

Președintele Cehiei a îndemnat Ucraina să accepte pierderea teritoriilor

Președintele Cehiei, Petr Pavel, consideră că autoritățile ucrainene trebuie să se împace cu ideea pierderii…

2 ore ago

Polianski, despre rolul Marii Britanii în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina

Marea Britanie joacă un „rol însemnat” în sabotarea inițiativelor de pace pentru Ucraina, Londra fiind…

6 ore ago

Ce plan a adus Zelenski în Statele Unite

Volodimir Zelenski se află într-o vizită în SUA, în cadrul căreia va participa la Adunarea…

7 ore ago

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (II)

Întrebare: - Când ne referim la „exportul democrației” (despre care vorbesc americanii), cum privește Rusia…

22 de ore ago

Din mass-media române. Candidații otomani la prezidențiale: Între un ienicer și Țepișor al II-lea

Radu GOLBAN Într-o scenă politică ce pare desprinsă dintr-un teatru al absurdului, Nicolae Ciucă și…

o zi ago

This website uses cookies.