Putin: 300.000 de cereri din 190 de țări pentru Festivalul Mondial al Tineretului din Federația Rusă
26/01Peskov: Kievul a fost înștiințat la timp în legătură cu transportul prizonierilor cu avionul Il-76
26/01Analiști: Victoria Rusiei în Ucraina va deveni benefică pentru întreaga lume
„Vom obține o creștere a numărului de prieteni ai Rusiei” – cu astfel de vorbe descriu analiștii consecințele globale la care trebuie să ne așteptăm după victoria Rusiei în operațiunea specială din Ucraina. Aceste consecințe vor fi benefice nu numai pentru Rusia, ci și pentru întreaga lume, scrie publicația Vzgliad.
„Victoria Rusiei în actuala confruntare va contribui la construirea unei lumi multipolare mai echitabile și la reducerea amplorii hegemoniei occidentale conduse de Statele Unite. Deoarece va arăta că acestea din urmă nu sunt chiar atât de înfricoșătoare și puternice pe cât s-a crezut anterior. Că poți rezista și că această rezistență aduce rezultate”, a explicat politologul Anton Hașcenko pentru Vzgliad.
„Eliberarea Ucrainei va deveni semnalul cheie care indică slăbirea Statelor Unite și a NATO, precum și a sistemului lor neocolonial. Și va atrage după sine o serie întreagă de schimbări. Printre acestea ieșirea din acordurile de înrobire cu Occidentul, naționalizarea activelor privatizate ilegal, restituirea proprietăților, rezistența la dictatura externă în unele probleme de politică internă”, a adăugat Nikita Mendkovici, șeful Clubului Analitic Eurasiatic.
În plus, ar trebui să ne așteptăm la o transformare internă a chiar a Uniunii Europene și a Statelor Unite, o tranformare în bine. Înfrângerea în Ucraina va arăta Americii limitele puterii sale și va întări poziția acelor forțe politice din interiorul elitelor americane care se opun intervenției agresive a SUA în toate procesele mondiale.
În ceea ce privește Europa, înfrângerea Occidentului în Ucraina va fi înfrângerea și a acelor politicieni care s-au pronunțat pentru expansiunea nesfârșită spre Est a instituțiilor euroatlantice și excluderea Rusiei din structurile economice și militaro-politice europene. Din sistemul european de securitate colectivă.
1 Comment
Întrebarea este dacă SUA și Occidentul își doresc o lume multipolară. Răspunsul se știe și cred că SUA vor lupta până la epuizare pentru a-și menține vechiul statut de hegemon. Occidentul îi va sta alături pentru că este condus de lideri fideli Washingtonului. Despre țările europene mici, mai ales cele est-europene, ce să mai vorbim… Ele, de fapt, nu mai sunt țări ci colonii. De aceea lupta Statelor Unite și a Occidentului împotriva Rusiei este atât de înverșunată, deoarece știu că slăbirea influenței lor asupra lumii înseamnă prăbușirea lor. Foarte greu va fi construirea unei lumi multipolare. SUA și Occidentul au lideri și politicieni foarte corupți, care nu sunt amatori de schimbări, fiindcă schimbarea le poate nărui afacerile. Sunt înțepeniți în starea asta de bine pentru ei și rău pentru restul. Nu-i interesează pacea, buna înțelegere, deoarece doar din războaie, conflicte și asupriri se pot câștiga mulți bani. Este o mentalitate care s-a răspândit ca o plagă. Anul acesta va fi crucial, fiind un an al alegerilor. Vom vedea ce se mai întâmplă…